8 Ekim 2013

TEŞVİKİYE Sanat Galerisi – SABRİ BERKEL – Kusursuz Bir Dünya



SABRİ BERKEL

Kusursuz Bir Dünya

9 Ekim – 9 Kasım 2013

basın bülteni

SABRİ BERKEL, “KUSURSUZ BİR DÜNYA” SERGİSİYLE  TEŞVİKİYE SANAT GALERİSİ’NDE

Teşvikiye Sanat Galerisi, 9 Ekim – 9 Kasım 2013 tarihleri arasında Türkiye’de soyut sanatın öncü isimlerinden Sabri Berkel’in farklı dönemlerinden oluşan yapıtlarının görülebileceği “Kusursuz Bir Dünya” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Üsküp’de doğan Sabri Berkel, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki hocalığı ve yaşamı boyunca ürettiği sayısız eser ile Türkiye’nin sanat tarihinde önemli bir yer kaplar. “Kusursuz Bir Dünya” adlı sergide Berkel’in kendisiyle özdeşleşmiş çizgi ve renk alanlarından oluşan kusursuz bir çalışmaya, disipline ve akılcılığa dayanan soyut eserleri, diğer yandan da guaj ya da yağlıboyayla gerçekleştirdiği erken dönem natürmortları, manzara resimleri, çizimleri ve çok özel bir otoportresi yer alıyor.

Sanatında daima yapısal bir resim tarzının etkisi görülen Sabri Berkel’in, rengin ve çizginin sınırlarında sonsuzca çoğalan sanat serüvenin izleri bu sergide izlenebilecek. Bir taraftan kaligrafik soyutları, diğer yandan özenle gerçekleştirilmiş  ve sıkça karşımıza çıkmamış olan çiçek ve manzara resimleri onun sanatına farklı dönemlerden bakmaya fırsat veriyor.

Modern resmin en önemli figürlerinden Sabri Berkel’in kusursuz dünyası, 9 Ekim 2013 tarihinden itibaren Teşvikiye Sanat Galerisi’nde görülebilir.

Sabri Fettah Berkel (1907, Üsküp-1993, İstanbul) hakkında detaylı bilgi ve eserlerinden örnekler için bakınız (Ö.D.):




TEŞVİKİYE Sanat Galerisi

Akkavak Sk., Demet Apt., 4/A, 34365, Nişantaşı - İstanbul,

Tel: 212 241 65 35

e-mail: tesvikiyesanatgalerisi@gmail.com

e-mail: tsanat@superonline.com