28 Nisan 2013

DEYIM Sanat Galerisi – Resim&Heykel Sergisi – Klasik ve Modern Sanatın Buluşması



KARMA RESİM & HEYKEL SERGİSİ

Klasik ve Modern Sanatın Buluşması

18  Mayıs - 5  Haziran 2013

basın bülteni

Deyim sanat Galerisi  18 Mayıs - 5 Haziran 2013 tarihleri arasında Bengisu Bayrak , Calman Shemi , Dganit Blechner , David Kracov ,Ebru Düvenci , Nail Karahan, Saim Dursun , Sinem Pehlivan , Ümmet Karaca ve  Xchristakos’a ev sahipliği yapıyor.

Bengisu Bayrak: 1978   Herford / B. Almanya doğumlu sanatçı  2009- 2011   University of Wales (İngiltere-Londra), MBA in Marketing. , 2005- 2008   Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Resim Ana Sanat Dalı, Sanatta Yeterlik. - 2002–2005 İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sinema -TV Bölümü, Yüksek Lisans. - 1997- 2001  Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü mezunu  sanatçı sinema ile sanatı birleştirip, film dünyasında klasikleşen filmleri kendine göre yorumluyor. Bayrak, kimi zaman film karelerinde olay örgüsünde önem taşıyan ama görünmeyen nesneleri hayal edip görselleştiriyor, kimi zaman yarı gerçek yarı kurmaca nesneleri ve dökümanları resmediyor.Sanatçının aldığı ödüller, 2009 - Moleskine2.0CompetitionExhibition, Dünya 1.liği. ,  2004 - 23. Günümüz Sanatçıları Sergisi, Başarı Ödülü. , 2001 - 2. Turkcell Üniversite Öğrencileri Resim Yarışması Sergisi, 3.lük Ödülü.
                       
Calman Shemi: New York Eden Galeri sanatçılarından Heykeltraş ve ressam olan sanatçı 1939 Arjantin doğumludur. Sanatçı 1997 yılında Çin’e yaptığı bir seyahat sırasında eski yıllardan beri kullanılan geleneksel lake tekniğinden çok etkilenir. “Windows” adını verdiği çalışmalarında modern malzemelerle birlikte bu tekniği de kullanır. Ayrıca sanatçının eserleri birçok önemli koleksiyonlarda  yer almaktadır.

David Kracov: 1968 yılında Boston, MA, ABD’de doğumlu bir sanatçıdır. Boston Museum of FineArts’da eseri sergilenen en genç sanatçı ünvanına sahiptir.Rhode Island School of Design’da eğitim alan sanatçı animasyon ve illüstrasyon konularından da uzmanlaştıktan sonra Los Angeles’a giderek film stüdyoları için karakterler yaratmaya başlar. Daha sonra yarattığı bu karakterleri heykellere dönüştürür.New York Eden Galeri sanatçılarındandır. Sanatçının eserleri birçok önemli koleksiyonda yer almaktadır.

Dganit Blechner: 1957 israil doğumlu resim ve fotoğraf sanatçısı olup ünlü New york Eden galerinin bünyesinde çalışmalarını devam  ettimektedir.Yıllar süren çabalarının  ardından 2005’te dijital art baskılarını karışık medya tekniği kullanarak anlatmaya başlar. Baskıların üzerine kullandığı bu karışık teknik sanatçının eserlerini daha da canlı hale getirir. Sanatçı son zamanlarda da Boticelli, Picasso ve KeithHaring gibi önemli sanatçıların işlerinden de esinlenmiştir. Sanatçının eserleri birçok  önemli koleksiyonlarda yer almaktadır.

Ebru Düvenci: Mersin, 1980 doğumlu olan  sanatçı, 1998-2002  Mersin Üniversitesi, GSF Resim Bölümü, Yrd. Doç. Cebrail Ötgün Atölyesi, Lisans.  ve  2002-2005  Mersin Üniversitesi, SBE Resim Ana Sanat  Dalı, Yüksek Lisansını yapmıştır. Özellikle hep bir yerlere yetişmeye çalışan, koşan, koşuşturan insanları, yaşamın karmaşasını, hızını ve bu anlık görüntülerdeki izlenimlerini hareket  halindeki figürler ve atmosfer aracılığıyla resimler.

Nail Karahan: 1980’de Van’da doğan sanatçı 2002 yılında  Yüzüncü Yıl  Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim Bölümünde lisans öğrenimine başladı.2006 yılında Öğr.Gör. Metin UÇAR’ın atölyesinden mezun oldu. 2008 yılında aynı fakültede yüksek lisans eğitimine başladı.2012 yılında Postmodernizmin Türk Resim Sanatına Yansıması konulu tezini bitirdi.Çalışmalarına Van’daki  atölyesinde devam etmektedir. Yapıtlarında kentleşme olgusunda insanı inceler. İnsanın yoksunluğuna gönderme yaparak, tuvallerinde kentleri insansızlaştırır. Karahan insanın olmadığı hayal kentler kurar.

Saim Dursun: 1959 yılında Elazığ´da doğdu. Artvin Öğretmen Lisesinde, Resim Öğretmeni  Hatice Yüksel´in  yönlendirmesiyle  resime  gönül verdi.1989 yılında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi´nde tanıştığı Fransız sanat tarihçisi Didier Vacher´in ilgi ve desteğiyle 1989 - 2003 yılları arasında İstanbul ve Fransa´da atölye çalışmaları yaptı.Bugüne dek yurt içi ve yurt dışında 44 kişisel sergi açtı.Eserlerinde Işık ve sıcaktan renklenmiş bir atmosfer altındaki hareketli figür düzenlemelerinde,yaşam koşulları zor da olsa yaşam sevinci saçan insan ruhları çeşitleniyor.Sanatçının aldığı ödüller, 1995 Le Grand AigleD'or ,Le val , 1994  Diplomed'excelellence la medailleD'or ,Le valve 1990 Citoyond'honneur-la medailleD'or ,Le val  , Ayrıca sanatçının eserleri  birçok  yurtiçi ve uluslararası koleksiyonda yer almaktadır.

Sinem Pehlivan: 1982 İskenderun doğumlu 2003 Mustafa Kemal Üniversitesi GSF Resim Anasanat Bölümü, Antakya'dan mezun olan sanatçının 2009  (Kent Zaman Postmodernizm İlişkisi), Rh Sanat Dergisi, Kasım sayısı - 2008 (Can Sıkıntısının Ustası Frank Stella), Genç Sanat Dergisi, Haziran sayısında makaleleri yayınlanmıştır.  Kent ve insanın sürekli etkileşerek, birbirlerini şekillendirdiklerini gösterir çalışmalarında. Kent mi insanı biçimlendiriyor? Bu şekillendirme nasıl oluyor? Pehlivan eserlerinde bu soruların cevabını bulmaya çalışır.

Ümmet Karaca: 1956 Gürcistan'da doğdu. 1978 - 1982 Tiflis Yüksek Ressamlar Okulunda öğrenim gördü.İstanbulu kendine has tarzı ile resmeden sanatçı kısa zamanda büyük   beğeni topladı.Bu sergide  Büyükada çalışmalarının yanında, ilk defa  modern çalışmalarınıda sanatseverlerin beğenisine sunuyor.İstanbul'da sanat yaşamına devam eden Karaca’nın  eserleri birçok önemli koleksiyonda yer almaktadır.

 Xchristakos: 1948 İstanbul Büyükada doğumlu olan Xchristakos, İlk kişisel  sergisini 1968 yılında  İstanbul Kültür Merkezinde açtı. 1974 yılından itibaren  Brüksel, Paris ve Atina’da birçok grup ve karma sergiye  katılmış,  Atina’da bazı önemli binalar içinde heykel projeleri gerçekleştirmiştir. Sanatçının Atina belediye binasının önünde  ödüllü  bir eseri sergilenmektedir.Birçok koleksiyonda eseri yer alan sanatçı eserlerinde  heykel ve resmi birleştiriyor.Enstalasyon çalışmaları sanatçının tamamıyla iç dünyasını, yaşamış ve yaşıyor olduğu kültürü sentezliyor.

Değerli sanatseverler ,NEWYORK Eden sanat galerisinin ülkemizde yetkili satıcısı olan galerimizin gerçekleştireceği bu güzel buluşmada sizleride  aramızda görmekten mutluluk duyarız.

DEYİM Sanat Galerisi / Nişantaşı

Şakayık Sokak Kamar Apt. No:47/1 Nişantaşı, İst.

Tel: +90 212 286 21 82 – 83