8 Kasım 2012

Pg Art Gallery – Candaş Şişman – 01



CANDAŞ ŞİŞMAN

01

7 Aralık 2012 – 13 Ocak 2013

Sergi, 27 Ocak Pazar gününe kadar uzatıldı

basın bülteni

Candaş Şişman ‘01’ başlıklı kişisel sergisiyle 7 Aralık 2012 – 13 Ocak 2013 tarihleri arasında Pg Art Gallery’de yer alacak.

Candaş Şişman dijital ve mekanik teknolojileri ullanarak gerçekleştirdiği çalışmalarıyla izleyicinin zaman, mekan ve hareke talgısını manipüle ederek alışılageldik kalıpların dışına çıkarıyor. Doğa ve evren bilimi referans noktası olarak alan sanatçı, dijital ortamda ürettiği imgeleri fizikse lformlarla  birleştiriyor ve bu yolla fiziksel ve dijital dünya arasında birköprü oluşturarak melez bir duyusal yapı ortaya çıkartmayı amaçlıyor.
Karmaşık alt yapısına karşın biçimsel olarak yalın bir dil oluşturduğu işleriyle izleyicinin fikirsel bir interaktivite içine girmesini sağlayan Şişman’ın çalışmalarında süreç en önemli yapısal özellik olarak karşımıza çıkıyor.


1985 İzmir doğumlu Candaş Şişman, İzmir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni bitirdikten sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Animasyon Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite eğitiminin bir yılını Hollanda’da multimedya tasarım eğitimi alarak geçirdi. 2011 yılında Deniz Kader ile birlikte NOHlab oluşumunu kurdu. 2006’dan bu yana aralarında Prix ARS Electronica Computer Animation/Film/VFX Mansiyon ödülü, Roma Viedram Video ve Ses Tasarımı Festivali en iyi ses videosu ödülü’nü aldı. Candaş Şişman en son Nerdworking ile birlikte İstanbul 2010 Kültür Başkenti kapsamında Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirilen ‘Yekpare’ projection mapping performansını ve İlhan Koman Hulda festivali kapsamında ‘FLUX’ isimli audiovisual enstalasyonu gerçekleştirdi.

Pg Art Gallery

Boğazkesen Cd. No: 76/B Tophane İstanbul

Tel.: +90 212 252 80 00