17 Ekim 2012

Cda-Projects – Nazlı Eda Noyan – DNA_nen



Nazlı Eda Noyan

DNA_nen

2 Kasım – 1 Aralık 2012

basın bülteni

Genç sanatçı Cda-Projects'deki ikinci sergisinde içinde yaşadığımız ülkeyi yapıtaşlarına doğru derin bir incelemeyle kayıt altına alıyor.

Ülke gündeminin ve ülkeyi oluşturan birimlerin parçalandığı ve sanatçının özgün işleminden geçerek  yeniden yapılandığı bu sergide, bir şeyler tanıdık geldiği oranda da yabancı kalıyor.

Güncel olaylar,  kişiler ve durumlar Noyan'ın kendine has "tırımlamalarıyla" çizgilerine parçalanarak dijital ortamda işleniyor ve  farklı çevre ve ilişkiler ağıyla yeniden bir araya geliyorlar.
Bu sergisini bir analiz olarak yapılandıran sanatçı,  incelemesini ülkeyi oluşturan kurum ve sembollere odaklayarak bir çeşit gen haritası çıkarıyor.  Semboller, uğradıkları biçimsel deformasyonla başkalaşıyor  ve izleyiciyi bu parçaları birleştirmeye davet ediyor. 
Logonome başlığı altındaki bu çalışmalarda kurumsal kimlikler tersyüz edilerek yeni yapılar öneriliyor. Hesaplı grafiksel logolarin gevşediği, çözüldüğü ve hacim kazanarak üçüncü boyutta varlık kazandığı bu seri kendi küçük anıtlarını oluşturuyor.
Birim biçimlerin genetik yapıtaşları gibi tekrar edip büyüyerek sergi alanını sardığı ve mekanı dönüştürdüğü seçkide Noyan, biçimlerin hem en yalın hem de en yoğun hallerini göstererek yeni sergisinde bu yapıyı birlikte anlamayı öneriyor.

DNA_nen 2 Kasım – 1 Aralık tarihine kadar Mısır Apartmanı'ndaki Cda-Projects Galeri'de görülebilir.

Nazlı Eda Noyan

1974'te İzmir'de doğan Noyan, sırasıyla Dokuz Eylül Üniversitesi, BilkentÜniversitesi ve Florida Üniversitesinden burslu olarak grafik tasarımalanında lisans ve yüksek lisans derecelerini aldı. Sanat ve tasarım geçmişi kent yaşamına dair sosyal konular ve etkileşimli grafik mecra araştırmalarına vurgu yapan çeşitli biçim ve içerikten oluşur. Ödüllü, ulusal ve uluslararası festival ve sergilerde gösterilmiş animasyon ve video çalışmaları bulunan Noyan, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesinde Doç. Dr. olarak görev yapmakta ve sanatsal ve akademik çalışmalarına İstanbul'da devam etmektedir.


Cda-Projects

Istiklal Cad. Misir Apt. No:163 K.2 D.5
Beyoglu / Istanbul, Turkey
Phone: +90 212 251 12 14





Çalışma saatleri: Salı-Cuma: 10:00-19:30 Cumartesi: 12:00-19:00