17 Ekim 2012

ArtNEXT Çağdaş Sanat Alanı – Karma Sergi – Persona



Persona

Karma Sergi


18 Ekim - 13 Kasım 2012  

Açılış Kokteyli: 18 Ekim, 19:00 23:00

basın bülteni

Artnext  Çağdaş Sanat Alanı “PERSONA” sergisi  ile  izleyiciye kapılarını açıyor!  Persona, Türkçe karşılığıyla maske, bireyin günlük yaşamdaki ihtiyaçlarıyla ilişkili olan tavrı tanımlar. Çağdaş yaşam içerisinde varolabilmek, uyum sağlayabilmek için çeşitli maskeler takarız.

ArtNEXT açılış sergisi PERSONA ile  yolculuğuna insan zihninin katmanlarını, modern yaşam içerisinde takınılmış roller ve  arketipsel kayıtlarımız bağlamlarında sorgulayarak başlıyor. Güncel Sergi  Alanında yer  alan 3 farklı Sergileme Odası  ve Koridor Alanına yayılan sergi  18Ekim’de izleyici ile buluşacak.

TAŞKIN ESİN’in BIGHORN, GERGEDAN,  FİL ve GEYİK  formlarını kullanarak hazırladığı 4 farklı  Polyester heykeli RED-Video ROOM’da sergileniyor. İşlerden biri  2 projeksiyonla yansıyan Video maping tekniği ile derinleşiyor. 3. Boyuttan 4. Boyuta taşınan Eserler Teknoloji ve İnsan Algısınında  ilerlemiş düzeyine de göndermede bulunuyor.İşler Bilincin evriminde hayvansı enerjilerden bugünki düzeye gelen insanın da bir göstergesi haline geliyor. Duvara asılı hayvan kafaları insanlığa ait en eski anılarda yaşayan hayvan atalarımız ve davranışlarımızdaki izlerini izleyiciyle çarpıştırıyor!

Sergide  BAYSAN YÜKSEL, KONUŞULMAYANLAR / THE UNSPOKEN , PİYASALAR / THE MARKET isimli tuval üzerine akrilik  işleri ile yer alıyor. White Box1’de  sergilenecek eserlerinde, kendi kimliği ve yaşamında yer alan diğer karakterlerin dışa yansıyan Personaları üzerinden içeriye doğru bir sorgulama yapıyor. İnsanın dışa dönük maskesi veya maskeleri olarak Persona’nın yapay doğasını tuallerinde  vurguluyor. PopArt’dan etkiler taşıyan spontan ve grafiksel anlatımı ironik sahne ve karakterleri ile ifadeleri renkçi bir üslupla hayat kazanıyor.

Galerinin White Box 2 alanında sergilenecek, Mert Yavaşca’nın tuallerinde desen hakimiyeti ile birlikte keskin anlatım tarzı göze çarpıyor. FIRTINA / STORM ve KASIRGA / TORNADO isimli eserlerle sergiye katılan sanatçı, izleyiciye  güçlü ve sorgulayan kompozisyonlar sunuyor. Tuali bir ayna gibi kullanan sanatçı  görünmez Ego, Bilinç ve Kompleksler gibi kavramların imgelerini tual üzerinde görünür kılıyor.

Son dönemlerin güçlü çıkış yapan genç sanatçılarından ALPER BIÇAKLIOĞLU sergide “Otomorfoz” serisinden 4 farklı tual işi  ile yer alıyor. Eserler boya ve kolaj teknikleri ile 3. Boyuta da taşıyor. İnsan bilincinin evrimini sorguladığı türetilmiş bir kelime olan “OTOMORFOZ” serisi Alper Bıçaklıoğlu’nun diğer işlerinde  de açıkça  görülen derin ve özgün üslubunu izleyici ile paylaşıyor.

Sergi 13 Kasım’a kadar Artnext güncel sergi alanında görülebilir.

ARTNEXT Çağdaş Sanat Alanı

İletişim: +90 212 999 3990  
   
Ulaşım: Windowist Tower, 17. Kat

Eski Büyükdere Cad. 26, Maslak, 34467 Istanbul

Metro: Taksim - İTÜ Ayazağa, WindowistTower Çıkışı

Galeri ziyaret saatleri: 11:00-19.00 / Pazartesi-Cumartesi /