11 Nisan 2010

TEM Sanat Galerisi - GÜLDEN ARTUN



GÜLDEN ARTUN 

SON RESİM VE OBJELERİYLE TEM’DE

30 Mart - 1 Mayıs 2010

basın bülteni

Gülden Artun 30 Mart – 1 Mayıs 2010 tarihleri arasında Berlin'den getirdiği yağlıboya resimlerini ve objelerini Nişantaşı'nda, Tem Sanat Galerisi'nde sergileyecektir. Ankara doğumlu sanatçı, Bilkent Üniversitesinde yaptığı Alman Dili ve Edebiyatı öğreniminden sonra, Berlin Güzel Sanatlar Yüksek Okulunun resim bölümünü Marwan Atölyesi’nde Meisterschülerin olarak bitirdi.1985 yılından beri çok sayıda sergiler açan ve çeşitli ödüller alan sanatçının bu, Türkiyedeki dokuzuncu kişisel sergisidir. Sanatçı Aralık 2009’da Lütfi Kırdar’da yer alan Contemporary İstanbul Sanat Fuarı’nda da yer almıştı. Gülden Artun çalışmalarını Berlin ve İzmirde sürdürmektedir.

Gülden Artun'un, sanatsal yaratımın gene zengin, çok yönlü bir şekilde karşımıza çıktığı son dönem yapıtlarında düşünceler, imgeler birbirlerine bağlanarak kendilerine geniş bir alan yaratırlar. Onlar âdeta düşleri anlatan tınılar, formlar, renklerden oluşan, kendisini tam anımsayamadığımız ama kendi içinde bir mantığa sahip bir partitur gibi okunurlar. Bu bir oluşumun anlatımıdır. Burada formlar özgür, narin, birbirleriyle içiçe geçerek ortaya çıkarlar. Yüzeyde boş alanlar, odaklaşmalar, uzantılar, birleşme noktaları, renk adaları ve mekânın sonsuzluğunu vurgulayan bir beyaz vardır.

Bu ilginç sergiyi galeride izleme olanağı bulamayanlar, Tem Sanat Galerisi'nin  devamlı güncel tutulan web sayfalarında sergiye, galeri sanatçılarına ve geçmiş sergi arşivlerine ulaşabilirler.

Vali Konağı Cad. Prof. Dr. Orhan Ersek Sok. 44,
Nişantaşı 34365, İstanbul

Tel: +90 212 247 08 99 - 234 13 46