15 Nisan 2010

Pi ARTWORKS Sanat Galerisi - TURAN AKSOY - Işıltılı Şey



TURAN AKSOY

 Işıltılı Şey 


23 Mart - 22 Nisan 2010


basın bülteni

Turan Aksoy Işıltılı Şey isimli sergisiyle 23 Mart - 22 Nisan 2010 tarihleri arasında Pi Artworks Galeri 1 ve 2'de. Turan Aksoy'un Işıltılı Şey sergisi 2008-2009 yıllarında üzerinde düşündüğü konu ve kavramları, bunların sonuçları olan çalışmaları toplu olarak görme fırsatı sunan bir sergi.

Sergi üç başlık altında toplanabilir; Kaotik ama Steril, şimdiki zaman tanımlamaları niteliğinde günümüz politikaları, sorunları ve yaşantılarına yönelmiş, 2007 de sergilediği ünitelerden sonra, sanatçının yaptığı ikinci gurup üç boyutlu işlerden oluşuyor. Sermayenin küreselleşebilmesi gibi siyasi, iklim değişiklikleri nedeniyle doğa ve tüketim-tasarım kültürüyle sunulan ışıltılı ve steril görüntülerin karşıtlığı üzerinden üretilmiş absurt ve yer yer gerçeküstü özellikler gösteren imgeler.
Sergiye de ismini veren ''Işıltılı Şey'' başlığı altında ise, aşkın-lık, evcil-lik, ideal-lik, mahrem-lik, ölüm(cül-lük), mantıkl-ılık, tutuk-luk, konfor, olasılık ve arsız-lık' gibi kavramlar üzerinden aşkı irdeleyen, tarif etmeye çalışan bir gurup resim bulunuyor.

Son olarakta özlem, şiddet, aldatma gibi günlük yaşamın kaçınılmaz konuları üzerine performatik nitelikli konuşmalardan oluşan video çalışmaları bulunuyor.

Turan Aksoy bu çalışmaların altında yatan düşünceleri okumayı, görsel referanslarını algılamayı kolaylaştırmak için eski işlerinden eskizlerinden oluşan bir gurup çalışmasını sunuyor. 


1965 yılında Erzincan doğumlu olan sanatçı Gazi Üniversitesi Resim Bölümü'nü bitirdikten sonar İngiltere Central University'de yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır. İstanbul' da yaşayan sanatçı 1997 yılından bugüne çeşitli üniversitelerde öğretim görevliliği yapmaktadır.






Pi ART WORKS Sanat Galerisi
Galeri 1: 76A Bogazkesen Cad. Tophane - Beyoğlu.

Galeri 2: 69/1 Kadirler Yokuşu, Tophane - Beyoğlu

Tel : (0212) 293 71 03