21 Temmuz 2013

SELVİN Galeri - MEDİHA DİDEM TÜREMEN - Martının Peşinde



MEDİHA DİDEM TÜREMEN

Martının Peşinde

FOTOĞRAF ve GRAVÜR SERGİSİ

25 Eylül – 10 Ekim 2013

basın bülteni

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler okuduktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema TV Yüksek Lisans Bölümü’ne devam eden Mediha Didem Türemen, bu süreçte yurtiçinde ve yurtdışında, aralarında Venedik Bienali’nin Venedik Film Festivali ve Venedik Tiyatro Festivali olmak üzere pekçok kurumdan sinema, fotoğraf ve oyunculuk eğitimi aldı. Bugüne kadar görev aldığı iki sinema filminin ilkinde yapım tasarımcısı (İki Çizgi-2008), diğerinde ise başrol oyuncusu ve sanat yönetmeni oldu (Rüzgarlar-2012). İstanbul’da ve film festivalleri için gittiği pekçok ülkede izini sürmeye başladığı martıları fotoğraflamaya başladı. Martılar, 2011 yılından itibaren Ali İsmail Türemen’den öğrendiği gravürlere de yansıdı. Amcası ressam Ali İsmail Türemen ve eşi ressam Berna Türemen’in desteği ve onlardan öğrendikleriyle peşine düştüğü martılar bir serginin kahramanlarına dönüştü.

Mediha Didem Türemen, gittiği her ülkede rastladığı ve kanatlarında denizlerden karalara, karalardan denizlere pekçok değeri taşıyan martıların, farkında olmadan peşine düşmüş.  Onların, özgür ve hem uçabilen, hem yüzen, koşan, dans eden ve hem de yaşama karşı direnen çok yönlü görünümünün arkasındaki savaşan karakterlerini kendine yakın bulmuş. Sınırları, mevsimleri, ülkeleri ortadan kaldıran, karşılaştığı her yerde en güzel fonu kendine yakıştırmayı bilen ve ışıkları, rüzgarı kanatlarında barıdıran martıları fotoğraflamaya başlamış.

Cesur, prensipli ve korkusuz karakterlerin izniyle, peşindeki anlarını fotoğraflayan Türemen’e göre, bu özgür ruhlu Jonathan Livingston’larla bu meşhur oyuncularla karşılaştığı her an bir film sahnesine dönüşebiliyor... Peşine düştüğü her anda bir sahneyi, doğanın şehirdeki adımlarının başrol oyuncularıyla fotoğraflıyor.

25 Eylül – 10 Ekim tarihleri arasında Mediha Didem Türemen’in fotoğraf ve gravürlerindan oluşan “Martının Peşinde” isimli ilk kişisel sergisini Galeri Selvin’de görebilirsiniz.

Galeri SELVİN

Arnavutköy Dere Sok. No:3 Arnavutköy,Beşiktaş/İstanbul

Tel: +90 212 263 74 81