7 Haziran 2013

ART SUITES Galeri / Bodrum – RUKEN ASLAN - Tanrım Ona Bir Salıncak / God, A Swing for Him


RUKEN ASLAN

Tanrım Ona Bir Salıncak / God, A Swing for Him

17 Haziran – 17 Temmuz 2013

basın bülteni

Ruken Aslan’ın “Tanrım Ona Bir Salıncak / God, A Swing for Him” adlı 2. kişisel sergisi Art Suites Gallery Bodrum’da 17 Haziran’da açılıyor.
                        
Sanatçı Ruken Aslan’ın ağırlıklı olarak desenlerden oluşan bu sergisi, ismini Edip Cansever’in “Salıncak” adlı şiirinden almış. Sergi 17 Haziran – 17 Temmuz 2013 tarihleri arasında Art Suites Gallery Bodrum’da.

Resim ve desenlerde, rapido ve kaligrafi kalemleriyle çizilmiş iç içe bedenler bir çeşit yazı görevini üstlenmekteler. Resim yüzeyi, bu durumda, yazı için estetik bir sunum aracıdır, parlak, yaldızlı bir sayfadır. Figürler, bir bütün olarak düşünüldüklerinde-ki bu şekilde algılanmaktalardır daha çok - birbirleriyle ilişkileriyle, birbirlerine tutunmalarıyla düşmeyen, düşemeyen bedenlerdir. Resimde görsel olarak var olmayan “salıncak” kavramı, düşememek, boşlukta asılı kalmak karşısındaki bir isteğin ifadesi olarak kullanılmıştır.

Figürlere tek tek bakıldığında ise, bedenlerin trajik duruşları ile yazı, bir çeşit “alınyazısı” na, “yazgı”ya da dönüşmektedir:  Bedenin ancak kendi sınırları içerisinde bir duruş, bir hareket sergileyebileceği bir varoluş durumu.

Ruken Aslan
1975 Ağrı doğumlu Ruken Aslan,  Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nden mezun oldu. Lisans öğrenimini Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Resim Bölümü’nde “Soyut Resimde Gerçeklik” başlıklı teziyle yüksek lisansını bitirdi. 2007 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde tamamladığı “Plastik Sanatlarda Romantik Tavır” başlıklı çalışmasıyla doktora derecesi almaya hak kazandı. Çalışmaları şimdiye kadar bir kişisel ve çok sayıda karma sergide sergilenmiştir ve çeşitli koleksiyonlarda yer almaktadır. Sanatçı, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde yardımcı doçent olarak görev yapmaktadır.

ART SUITES GALLERY

Balo Sokak No:40 Beyoğlu/ İSTANBUL
                
TEL: +90 212 251 55 61