12 Nisan 2013

ARTE ISTANBUL – TUĞRUL SELÇUK – Hikayesiz Heykeller



TUĞRUL SELÇUK

Hikayesiz Heykeller

9 Mayıs - 9 Haziran 2013

basın bülteni

Sanatçı Tuğrul Selçuk'un "Hikayesiz Heykeller" isimli solo sergisi 9 Mayıs - 9 Haziran 2013 tarihleri arasında Arte İstanbul'da sanat severlerle bulusacak.

Yasam alanlarının gittikce daraldığı, dönüsüm ve açılım adı altında hak ve özgürlüklerin sorgulandığı, sanatın ve sanatçının varlığının tartısıldığı bir süreçte, heykel yapmanın dayanılma ağırlığı içinde, Tuğrul Selçuk ürettiği heykelleri izleyiciye sunuyor.

Buna bir de evrensel ve ortak bir "sanat tanımının" yapılamaz olduğu günümüzde; sanatın dilinin çesitliliği karsısında bir dil yaratmanın zorluğu ve karmasasını da eklersek durumun ciddiyeti daha iyi anlasılır hale geliyor.

Selçuk, son yıllarda açılan sergilerde gördüğü; üretilen islerin biçim ve içerikleri arasındaki çeliskinin bosluklarını doldurmak için, anlasılmaz cümlelerle sığ ve zorlama yorumlar okuduğumuz "sergi yazılarının" yapay, sahicilik ve samimiyetten uzak yorumların karsısında Arte İstanbul'da gerçeklesecek sergisine "Hikayesiz Heykeller" adını veriyor.

Sanatçı hem geleneksel hem de iç dünyasındaki hikayelerini güncel ve çağdas sanatın dayatmalarına ve küratoryal taleplere, trend renk ve biçimlere mecbur kalmadan içinden geldiği gibi ürettiğine dikkat çekiyor.

Sanatçı Tuğrul Selçuk'un ve geleneksel malzemenin ortak enerjisiyle ortaya çıkan estetik ve sahip olma duygusu yaratan "Hikayesiz Heykeller" ini sanat severlerle aynı duygu ve düzleminde Arte İstanbul Sanat Galerisinde paylasmak istiyoruz... 

ARTE ISTANBUL Sanat Merkezi

Kumbaracı Yokuşu, TercümanÇıkmazı No:16/1 Beyoğlu

Tel: +90 212 292 8045