12 Nisan 2013

SISMANOGLIO MEGARO – TIO ILAR 6 – Kanat Açarken



TIO ILAR 6

Kanat Açarken

25 Nisan – 19 Mayıs 2013

Sanatçılar:

Aleksis Avlamis (Yunanistan)
Olga Alexopulu (Yunanistan/Türkiye)
Hugo Fontela (İspanya/ABD)
Kalliopi Kuklinu (Yunanistan)
Tasos Buras (Yunanistan)
İvan-İoannis Masteropulos (Yunanistan/Rusya)
Pietro Ruffo (İtalya)
Taylan Ünal (Türkiye)

basın bülteni

Bu sene altıncısı düzenlenen çağdaş sanat sergisi TİO İLAR, ilk kez, iki farklı yerde açılacak. İlk ayağı 25 Nisan – 19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan sergi, 3-17 Haziran tarihleri arasında Atina’da sanatseverlerle buluşacak.

TİO İLAR, Antik Attika ağzında ‘bir çatı sunmak, koruma sağlamak’ anlamına gelir. Burada söz konusu olan; hem sanat yaşamlarının ilk adımlarını atarken, eserlerini, tanınmış sanatçılarla beraber, hatta onlara meydan okuyarak sergileyen genç sanatçılar için bir çatı; hem de basit bir fikirden yola çıkarak, altı yıl sonra da, ‘kanat açan’ ve gelirinin büyük bölümünü muhtaç insanlara aktararak hayırseverlik mesajını ileren TİO İLAR için bir çatıdır.

25 Nisan – 19 Mayıs tarihleri arasında, İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu’nun Sismanoglio Megaro binasında (Sergiye giriş ücretsizdir: İstiklal Cad. No: 60, 34433, Galatasaray, Beyoğlu, İstanbul) TİO İLAR 6, 3-17 Haziran tarihleri arasında, Atina’da, ELGEKA A.Ş.’nin depolarında (Aharnes, Ayiou Ioannou Theologou 16).

Detaylı krokilere; katılımcılara, sanatçıların eserlerine ve yaşamöykülerine dair bilgilere tio ilar   sayfasından ulaşabilirsiniz.

İstanbul’daki sergiye katılan sanatçılar: Aleksis Avlamis (Yunanistan); Olga Alexopulu (Yunanistan/Türkiye); Hugo Fontela (İspanya/ABD); Kalliopi Kuklinu (Yunanistan); Tasos Buras (Yunanistan); İvan-İoannis Masteropulos (Yunanistan/Rusya); Pietro Ruffo (İtalya); Taylan Ünal (Türkiye).

Sergiye katılacak eserlerden bir seçkiyi görmek için flickr sayfamıza bakınız.

Ziyaret saatleri: Pazartesi – Cuma: 15.00 – 20.00 // Cumartesi – Pazar: 12.00 – 19.00

SISMANOGLIO MEGARO

İstiklal Cad. No 60, İstanbul

Tel : +90 212 244 8640