31 Mart 2013

MABEYN Galeri – ALPER BIÇAKÇIOĞLU – Duvar / Wall



 ALPER BIÇAKÇIOĞLU

Duvar / Wall

10 Nisan – 2 Mayıs 2013

Açılış / opening: 10 Nisan / Apr. Çrş. / Wed., 18:00 -21:00 pm

basın bülteni

Ressam ve graffiti sanatçısı Alper Bıçaklıoğlu'nun "Duvar" başlıklı beşinci kişisel sergisi, sanatçının sokaklarda sürdürdüğü sanatının kapalı mekana konsantre bir şekilde adapte edilmesi olarak nitelenebilir.

Bıçaklıoğlu tüketim-pazarlama sektörü ve savaş gerçekliği arasındaki ortaklığı (aynı zamanda görsel ve anlamsal zıtlıkları) sokak sanatı estetiğini kullanarak ortaya koyuyor. Duvar resmi ya da sokak sanatı tüm sosyal zıtlığın, daha doğru deyişle çarpıklığın görsel olarak belgelendiği alan aslında… Bıçaklıoğlu bir sanatçı olarak gerçek üretimini ve dışa vurumunu sokaklarda aradığı, aynı zamanda bunu gerçekleştirdiği için güncel imgeleri sağlam bir dille bir araya getiriyor, kurguluyor. Sanatçı, temel olarak savaş kavramından yola çıkarken, vahşi savaşların var olduğu dünyada yaşanan çelişkili durumları da bu sahnelerin yanına koyuyor. Söz gelimi, bir top namlusunun üzerinde oynayan çocuklar ironisi yeteri kadar kuvvetliyken fona gelen yazılar ve grafikler zıtlığı daha da dehşet hale getiriyor.

Alper Bıçaklıoğlu, yeniden bir yorumla dış dünyayı iç mekana sığdırıyor. Sanatçı sokak duvarlarını galeri panolarına taşırken sanat izleyicisinin dikkatini alternatif ve ticari olmayan yani "özgür" sanata, sokak sanatına çekmek istiyor.

MABEYN  Galeri

Nüzhetiye Cad. No:63, Beşiktaş, İst.

Tel: +90 212 261 60 60