28 Şubat 2013

MSGSÜ - 80’li yıllar mezunları Karma Sergisi - Anılarını Peşlerinden Sürükleyenlere



Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 
80’li yıllar mezunları Karma Sergisi

Anılarını Peşlerinden Sürükleyenlere

5-21 Mart 2013

basın bülteni

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 80’li yıllar mezunları; İdgsa80’lilerin Lozan Türk Yunan Nüfus Değişimi Anlaşmasının 90.yılı nedeniyle düzenledikleri  “Anılarını Peşlerinden Sürükleyenlere’’ isimli karma sergide 57 sanatçının çeşitli teknikler kullanarak yarattığı eserler sergileniyor.

Sanatçı grubuna göre;  ‘’Bu coğrafyada ve dünyanın her yerinde yüzyıllardır ve şimdi, savaş ve politik nedenlerle göçe zorlanan, evini, toprağını, suyunu, yeşilini, işini ve insanını terk edip yabancı diyarlara göç etmek zorunda kalan  tüm insanlar…
Anılarını peşlerinden sürükleyerek yaşayanlar, ölenler ve şimdi izleri torunları tarafından sürülenler… Tanımları ne olursa olsun, hepsinin ortak noktaları, iradeleri dışında göçe zorlanmak, acı ve hasret çekmek . Bu sergi onlar için…”

İdgsa80 hakkında:

2005 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi (Günümüzdeki adı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) mezunu küçük bir arkadaş grubunun birlikte olmak için kurduğu internet grubu idgas80 kısa sürede inanılmaz bir hızla büyüdü. Grubu serbest çalışan ya da üniversitelerde çeşitli öğretim kademelerinde görev yapan güzel sanatların her dalından mezunlar oluşturmaktadır. Grup, kuruluşundan günümüze kadar bir çok karma sergi düzenlemiştir.

SISMANOGLIO MEGARO

İstiklal Cad. No 60, İstanbul

Tel : +90 212 244 8640




Ziyaret saatleri: Pazartesi- Cuma 15.00-20.00  & Cumartesi- Pazar 12.00-19.00