3 Ocak 2013

Galeri MANA - ALEXANDER WAGNER - Alexander Wagner

        
ALEXANDER WAGNER

 a project by abaseh mirvali

6 Şubat  - 16 Mart 2013

basın bülteni

Galeri Manâ, 6 Subat – 16 Mart tarihleri arasında Alexander Wagner’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapacak. Sergide sanatçının kağıt üzerine yeni calışmalarının yanı sıra mekana özgü bir duvar uygulaması da yer alacak.

Eserlerinde müzik, mimari ve tipografiden esinlenen Alexander Wagner, ışık, renk ve geometriye odaklanarak algısal ile kültürel olanın ilişkisini irdeliyor. Galeri Manâ’da yer alan son dönem çalışmalarında dijital imgelem ile geleneksel resim imgelemi arasında bir gerilim kuran Wagner’in resimlerinde hem maddesel araştırmanın hem de kavramsal referansların çok katmanlılığı dikkat çekiyor. Düzenli geometrik biçimlerin dinamik hareketler ve tesadüflerle birleştiği kağıt üzerine çalışmalarında farklı hızlara ve dillere sahip malzemeleri bir araya getiren Wagner, temsil, soyutlama ve maddesellik arasında özgün bir denge kuruyor.

2010 yılında Artissima kapsamında Guido Carbone ödülünü kazanan Alexander Wagner bugüne dek RaebervonStenglin, Zürih (2012 & 2010); JET, Berlin (2009); SOX, Berlin (2008) ve Neuer Berlin Kunstverein, Berlin (2008) gibi kurumlarda solo sergileriyle yer aldı. Yakın dönemde Galeri Manâ, Istanbul (2012); Laurel Gitlen, New York (2011); Ricou Gallery, Brüksel (2011); Temporaere Kunsthalle, Berlin (2009); LOG, Bergamo (2010) ’da grup sergilerine katıldı. 2009 yılında Revolver yayınevi tarafından monografik bir kataloğu yayınlanmıştır. 1978 Almanya doğumlu Alexander Wagner halen Berlin’de yaşıyor ve çalışıyor.

Alexander Wagner, Abaseh Mirvali küratörlüğünde çeşitli sosyal, kültürel ve politik deneyimleri bağlamlarıyla ele almayı amaçlayan bir dizi serginin üçüncüsü. Abaseh Mirvali 2013 yılında gerçekleşecek bir çağdaş sanat ve düşünce bienali olan Biennial of the Americas bienalinin yöneticisi ve küratörü. Uluslararası tanınmış bir çağdaş sanat yorumcusu olan Mirvali birçok vakıf kuruluşunun seçici komitelerine üye olmanın yanı sıra çeşitli danışmanlık ve yönetim görevleri üstlenmektedir.

Galeri Manâ, Tophane’de 19. yüzyıldan kalma bir değirmen binasında, 400 metrekarelik bir alanda yer alıyor. Mehveş Arıburnu tarafından 2011’de kurulan galeri, sergi programı, özel etkinlikleri ve yayıncılığı ile galeri kimliğinin ve kurumsal rolününün sınırlarını araştırmayı hedefliyor. Kapsayıcı bir yaklaşımla disiplinlerarası bir diyaloğa ortam sağlamayı amaçlayan Galeri Manâ, kullandıkları medyumların sınırlarını ilerleterek yeni eşikler oluşturan ve  günümüz çağdaş sanatında özgün bir dil ve öncü bir duruşu temsil eden sanatçılarla çalışıyor.

Press release

Galeri Manâ is pleased to announce Alexander Wagner’s first solo exhibition in Turkey between the dates 6 February – 16 March 2013. The exhibition will include the artists’ latest works on paper as well as a wall piece.

Drawing on music, architecture, and typography, Alexander Wagner focuses on light, color, and geometry and explores the relationship between the perceptual and the cultural. In his recent works will be display at Galeri Manâ, the artist plays with the tension between digital imagery and the imagery of traditional painting, creating multiple layers of material research and conceptual references. Neat geometric forms meet with dynamic gestures and coincidences in these works on paper.  The artist gathers a variety of materials with different speeds and languages on these surfaces and creates a unique balance between representation, abstraction and materiality.



Galeri Manâ

Kemankeş Mahallesi, Ali Paşa Değirmeni Sokak, no. 16 – 18

34425 Beyoğlu, İstanbul, Turkey

Tel.: +90 212 243 6666





Galeri Manâ Salı-Cumartesi günleri 11:00-18:00 arası ziyarete açıktır.

Galeri Manâ is open Tuesday-Saturday 11:00-18:00