7 Kasım 2012

Galeri APEL – Canan Dağdelen - an_uzam


CANAN DAĞDELEN

an_uzam

08 Aralık 2012 – 12 Ocak 2013

basın bülteni

Canan Dağdelen,Galeri Apel mekanına konumlandırdığı “an_uzam” adlı sergisinde; mekan ve zaman kavramında, bölünemeyen en kısa zaman dilimi veya göz açıp kapayıncaya kadar olan en kısa süre olarak tanımlanan anı vurguluyor.Yazı, fotoğraf, mimari üzerine odaklanan işlerini son derece özüne indirgenmiş, şiirselbir dilde geliştirdiği konsepte bütünlüyor.

Yazının tarihsel gelişimi, kişiye özgün el yazısı, sözcük içerikleri - oyunlarıdüşünce ve araştırmalarında önemli bir yer tutuyor. Geleneksel temel mimari formları geliştirdiği modüler dizgelerle işleyen, mekana yerleştiren Dağdelen; burada mimarinin bağlayıcı işlevini; geçicilik ve akıcılığıgözeterek sergiliyor. Obje olarak nitelendirdiği siyah beyaz analog fotoğraflarda ise, zamanın sınırsızlığı, an, hareket, uzam ve mimari kaynaşıyor.

Boşluğun önemi, parça ve bütün ilişkisi, saydamlık ve hafiflik, iç ve dış ilişkiler; özellikle yer çekimsizliğe ulaşmak Dağdelen`in çalışmasının eksenlerini oluşturuyor.

“an_uzam”, sanatçının Galeri Apel’deki ikinci kişisel sergisidir.

Canan Dağdelen

1960 İstanbul doğumlu Canan Dağdelen, 1986 yılında Viyana Ekonomi ve İşletme Üniversitesi, ardından 1991 yılında Viyana Uygulamalı Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden yüksek lisansını aldı. 2003’ten bu yana aynı üniversitede öğretim görevlisi. Yaşamını Viyana’da sürdüren Dağdelen’in çalışmaları son dönemde İstanbul Modern Sanatlar Müzesi, Operation Room / Amerikan Hastanesi,  Lentos Kunstmuseum Linz, Galeri Nev Ankara, 1. Uluslararası Mardin Bienali, MAK MuseumfürangewandteKunst / Gegenwartskunst Viyana, 21st Century Museum of Contemporary Art, Kanazawa, Galeri Apel ve Akbank Sanat’ta izlendi.

Galeri Apel

Hayriye Cad. No: 5A, Galatasaray-İstanbul

Tel.: +90 212- 2927236