22 Ekim 2013

44 A Sanat Galerisi – A. HALİM KULAKSIZ - Nostalgia Impossibile



A. Halim KULAKSIZ

Nostalgia Impossibile

24 Ekim – 23 Kasım 2013

Açılış: 24 Ekim Perşembe, saat: 18:00

basın bülteni

Fotoğrafın İmkânsız Nostaljisi, 44A Sanat Galerisi’nde

44A Sanat Galerisi, 24 Ekim-23 Kasım tarihleri arasında A. Halim Kulaksız’ın “Nostalgia Impossibile” isimli fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

Fotoğraftaki elli beşinci sanat yılını kutlayacak olan A. Halim Kulaksız, fotoğraf sanatındaki serüvenine “Nostalgia Impossibile” serisi ile devam ediyor.

Sanatçı, bu serideki fotoğrafları için Fransız mucit Louis-Jacques-Mandé Daguerre’nin geliştirdiği ve daha sonra kendi adıyla anılan bir teknikten esinleniyor. Fotoğrafın ilk tekniklerinden biri olan Daguerre tekniği ile görüntüler, bakır ve gümüş alışımlı plakalar üzerine pozlanıyor. Elde edilen görüntüler, objektifin önündeki kusurların yanı sıra, hem uzun pozlandırmanın hem de metal plakanın tüm kusurlarını barındırıyor.

A. Halim Kulaksız, “Nostalgia Impossibile” serisindeki fotoğrafları, kendine özgü bir yöntem ve üslup geliştirerek bir sene süren uzun bir uğraşın sonucunda yaratıyor. Çıkış noktasında, günümüzün dijital devrim çağında, her görüntünün mükemmel bir şekilde üretilme uğraşının unutturduğu, klasik tekniklere olan özlem var. Klasik teknik, fotoğrafa kusurlarıyla lirik bir resimsellik kazandırıyor. Eski teknikle gelen güzel ve mutlu anıları yaşatırken, artık günümüzde ilk çıkış tekniği ile üretilmesi imkânsız olan görüntüler sunuluyor. Sanatçı, izleyicilerini imkânsız bir nostalji, “nostalgia impossibile” gezintisine çıkarıyor.

44 A Sanat Galerisi

Ahmet Fetgari Sk. 44/A Teşvikiye, 34365 Istanbul – Türkiye

Tel.: +90 212 233 33 80