21 Eylül 2013

Galeri BU – DENİZ PİRECİ & ÇETİN PİRECİ – Göçebeyiz Hepimiz / We are All Immigrants



DENİZ PİRECİ & ÇETİN PİRECİ

Göçebeyiz Hepimiz / We are All Immigrants

12 Eylül – 6 Ekim 2013

Göçebeyiz Hepimiz

Göçebeyiz yıllardır...
Çoğumuz doğduğumuz şehirde değiliz,
hiçbirimiz doğduğumuz evde...
Sınıf falan farketmiyor,
genlerimize işlemiş göçmek.
Aynı şehirde bile hep,
kaç semte göçtük şimdiye kadar.

basın bülteni

GaleriBu, yeni sanat mevsiminin başlangıcını, İstanbul Bienaliyle eşzamanlı olarak, Deniz Pireci ve Çetin Pireci’nin Göçebeyiz Hepimiz  sergisiyle yapıyor.

Sanatçılar, “Göçebelik” kavramıyla insanoğlunun o ilk müzmin serüvenini en yalın ve en içten haliyle bizlere yansıtıyorlar.

İlk; göçebe olmadığını zanneden gelsin, kesin kendinden bir şey bulacaktır bu sergide. Bütün kendinden göçebeleri bekliyoruz...

ÇETİN PİRECİ, hakkında

Çetin Pireci 1983 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Ana Sanat Dalı’ ndan mezun olmuştur. 1987 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam Ana Sanat Dalı’ nda Yüksek lisansını tamamlamıştır. Çetin Pireci, 2 si kişisel olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında 50 den fazla sergiye ve bienale katılmıştır ve halen çalışmalarını İstanbul’ daki atölyesinde sürdürmektedir.

K. DENİZ PİRECİ, hakkında

 K. Deniz Pireci, 1963 İstanbul doğumludur. 1983 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Ana Sanat Dalı’ ndan mezun olmuştur. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam Ana Sanat Dalı’ nda Yüksek lisansını tamamlamıştır. Deniz Pireci, 7 si kişisel olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında 60’ dan fazla sergiye ve bienale katılmıştır ve halen çalışmalarını İstanbul’ daki atölyesinde sürdürmektedir. Sanatçının çalışmalarından bazıları Eczacıbaşı – VitrA Seramik Sanat Atölyesi, Kore Museum of WOCEF ve çeşitli özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Deniz Pireci, Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi’ nin kurucusu ve üyesidir.

We are All Immigrants

Sept.12 - Oct.6, 2013

Immigrants for years …

Most not in the city they were born to,

None in the house s/he was born to,

Neither rank nor class matters,

It’s in our blood to immigrate,

Even in the same city,

How many towns have we left behind?

ÇETİN PİRECİ, about

Cetin Pireci graduated Faculty of Fine Arts, Ceramic Department of Marmara University, in 1983.In 1987 he got his master’s degree at the Faculty of Fine Arts Ceramic Department of Mimar Sinan University.Cetin Pireci, who has contributed to over then 50 exhibitions in and out of country –2 of them personal – is now continunig  his works in his own studio, in İstanbul.

K. DENİZ PİRECİ, about

K. Deniz Pireci was born in İstanbul, in 1963. She graduated Faculty of Fine Arts, Ceramic Department of Marmara University, in 1983. In 2006 she got her master’s degree at the Faculty of Fine Arts Ceramic and Glass Department of Marmara University. Deniz Pireci, who has contributed to over then 60 exhibitions and biennials in and out of country –7 of them personal – is now continunig  her works in her own studio, in İstanbul. Some of the artists works are on display at Eczacibasi – VitrA Ceramic Art Studio, Korea Museum of WOCEF and other private collections. Deniz Pireci is founder and a member of Independent Immigrants Artists Initiative.

Galeri BU

Şahkulu Mah., Serdar-ı Ekrem Sok. No:11, Galata/Beyoğlu İstanbul-Türkiye

Tel...: +90 212 243 9193
Faks: +90 212 243 9194