14 Ağustos 2013

GALERİST - FRANCESCO ALBANO - M.S.G.S.Ü. TOPHANE-İ AMİRE K.S.M. TEK KUBBE



GALERİST

FRANCESCO ALBANO

ON THE EVE

29.08 – 20.09.2013

Sergi Salonu / Venue

M.S.G.S.Ü. TOPHANE-İ AMİRE K.S.M. TEK KUBBE

basın bülteni

Galerist, çağdaş sanatın yükselen isimlerinden Francesco Albano’nun ‘On the Eve’ başlıklı Türkiye’deki ilk kişisel sergisine 29 Ağustos – 20 Eylül 2013 tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi Tek Kubbe’de yer veriyor. Albano, insan bedenini deforme ederek yarattığı sıradışı formları, ana malzemesi olan balmumu ve polyesterin tüm gerçekçiliği ile gözler önüne seriyor. Bedenin, deri ve kemik gibi en temel yapısal verilerini işleyen sanatçı, izleyiciyi tinden ve histen arındırılmış gibi görünen cansız formların etrafa yaydığı ürperti ile başbaşa bırakıyor.

İnsan bedenindeki yegane heykel formu olarak nitelediği kemikler ve başrolü üstlenen derinin dramatik birlikteliği üzerinden yola çıkan sanatçı, sosyal ve duygusal baskıların insan bedeni ile tarihsel hafızamız üzerindeki etkilerine odaklanıyor. Bedenin temel yapıtaşları olan deri ve kemik arasındaki ilişki ile gece ve gündüz arasındaki zıtlığı özdeşleştiren sanatçı, bu derin ve birbirine aykırı kavramların birlikteliğinden olağandışı varlıklar yaratıyor.


Adres:

M.S.G.S.Ü. TOPHANE – İ AMİRE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ TEK KUBBE

Boğazkesen Cad. Defterdar Yokuşu No:2 Tophane, Beyoğlu

press release

FRANCESCO ALBANO
ON THE EVE’

AUGUST 29 – SEPTEMBER 20, 2013

"My work refers at the moment of twilight, when the night is the closest to the day. A period of time that doesn't reference anything. A primitive dimension that is full of potential and exhausted energy, during which you cannot even imagine the future of the new and the fresh. The body cannot abandon the night, nor can it acknowledge the day. This time period is a cavity between day and night, during which even God, if there is one, is busy with something else.” Francesco Albano

Galerist is pleased to present Francesco Albano’s second solo exhibition titled ‘On the Eve’ from August 29th to September 20th , 2013 at the Single Dome of Tophane-i Amire Culture and Art Center of Mimar Sinan Fine Arts University. Albano creates lifelike sculptures of deformed human bodies by using wax and polyester as main materials. He manipulates primary body parts, skin and bone. 


VENUE:

M.S.G.S.Ü. TOPHANE – İ AMİRE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ TEK KUBBE

Boğazkesen Cad. Defterdar Yokuşu No:2 Tophane, Beyoğlu

GALERİST 

Meşrutiyet Cad. No:67K:1, Beyoğlu

Tel: +90 212 252 1896