31 Mart 2013

Galeri ODA – SELÇUK NARTUR – Suluboya Resim Sergisi



SELÇUK NARTUR

Suluboya Resim Sergisi

21 Mayıs – 9 Haziran 2013

basın bülteni

Selçuk NARTUR’un suluboya çalışmalarından oluşan dördüncü Kişisel Sergisi, 21 Mayıs – 09 Haziran 2013 tarihleri arasında, Teşvikiye Galeri Oda’da açılacak.

1955 yılında Balıkesir’de doğan Selçuk Nartur, hükümet tabibi olan babasının işi nedeniyle Van’da başladığı ilkokulun ardından, dolaşarak eğitimini Kadıköy Maarif Koleji’nde tamamlamış. İÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümüne iki yıl devam ettikten sonra iş hayatına geçmiş.

Başarılı ve verimli uzun yılların ardından işini 2002’de, artık yaşamında sadece resim olacağına karar verip, bırakmış ve sanatsal birikimlerini kullanarak resim yapmaya koyulmuş, ardından düzenli olarak sergi açmaya, yaptıklarını paylaşmaya başlamış.

Selçuk, farklı bir teknikle ve sadece suluboya kullanıyor; ülkemizde az tanınan bir tekniği uyguluyor resimlerinde. Yurt dışında müzelerde ve özel atölyelerde araştırmalar yaparak kendisini ve tekniğini  geliştirip birkaç seansa uzatılabilen, alıştığımızdan daha örtücü ve kıvamlı olarak kullanılan boyasıyla hünerini ortaya koyduğu çalışmalarını yetkin adımlarla sürdürüyor; beğenilen  kompozisyonlarını oluşturuyor ...

Çok disiplinli bir çalışma düzeniyle üreten Selçuk Nartur’un resim serüveninde  pek çok ressam gibi renk tutkusu var. Onun bu tutkusunu anlamak istersek, sözü büyük usta Bedri Rahmi’ye bırakalım:
“... Dükkancı boya satar, ressam bu boyaya yüreğinden bir şeyler katarsa boya renk olur.”

Konuları daha çok sade, sıradan nitelikleriyle günümüz insanına iyi gelen, kendisinin yakından bildiği küçük yörelerin kırsal görünümleri başta olmak üzere, Anadolu’nun her tarafından ve İstanbul’dan izler taşıyor.

Bu sergide ressamımızın, yaklaşık otuz çalışmasını izleyebileceğiz.

Fatma Ekeman

Galeri ODA

Hüsrev Gerede Cad. Fırın Sok.2B Teşvikiye-İstanbul

Tel: +90 212 259 22 08



Galeri, Pazar ve Pazartesi dışında 12:00-19:00 arasında açıktır.