31 Mart 2013

Galeri ODA – ERGİN ATLIHAN – ERGİN ATLIHAN@KADINLAR



ERGİN ATLIHAN

ERGİN ATLIHAN@KADINLAR

30 Nisan – 17 Mayıs 2013

basın bülteni

Ergin Atlıhan’ın “ERGİN ATLIHAN@KADINLAR” başlıklı Resim Sergisi, 30 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında, Teşvikiye Galeri Oda’da açılacak.

1935’de Edirne’de doğan Ergin Atlıhan, çocukluğunun ilk yıllarını Van, Başkale, Mardin’de geçirdi. Lise ve üniversite eğitimini ise İstanbul’da tamamladı. Daha sonra Avrupa’ya geçerek Frankfurt ve Wiesbaden’da sanat tarihi ve edebiyat öğrenimi gördü.

1983’de Frankfurt Rote Fabrik’de ilk kişisel sergisini açtı.

Hemen ertesi yıl Zürih’de Gallerio Commercio’daki sergisi eleştirmenlerce “Cocteau’ nun dönüşü” olarak adlandırıldı.

İstanbul’da ilk kişisel sergisini 1986’da Urart Sanat Galerisi’ nde açan, 1987’ deki AKM sergisinde 60 tablosuyla büyük gösteri sunan sanatçı, aktardığı neş’e, kıvraklık, özgürlük ve güçle Türk resminde ilk kez “anda var olma” cesareti aşılayan resimleriyle izleyicisini buldu.

1987’de New York’a yerleşti.

Günümüze kadar 40’ı aşkın kişisel sergi ve performans gerçekleştiren Ergin Atlıhan’ın resmi için, “her bakışta değişen; figürün ışığa, ışığın da figüre dönüştüğü, yepyeni ve özgün” tanımlaması yapılmaktadır.

Türkiye’de yapmış olduğu ilk recycling sergisi, Eylül 1992’de Efes Açık Hava Müzesi’nde sergilediği “Contra Maganda Constellations” sanat yaşamında kağıt ve tuval dışında anlam aktarmaya başladığı bir sergi oldu. Bu etkinlik 70 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Aynı yıl İstanbul Gazhane’de açılan Seretonin etkinliklerine katıldı.

Her bir eserinde, güç ve zarafetin çarpıcı buluşmasına tanık olduğumuz Ergin Atlıhan, çalışmalarını İstanbul, Nwe Yok ve Frankfurt’da sürdürmektedir.

Bu sergide ressamımızın yepyeni ve çok farklı, kağıt ve tuval üzerine çalışmalarını izleyebileceğiz.

Fatma Ekeman

Galeri ODA

Hüsrev Gerede Cad. Fırın Sok.2B Teşvikiye-İstanbul

Tel: +90 212 259 22 08



Galeri, Pazar ve Pazartesi dışında 12:00-19:00 arasında açıktır.