4 Şubat 2013

Galeri İLAYDA – DAMLA ÖZDEMİR – Yeni Vücut


DAMLA ÖZDEMİR

YENİ VÜCUT

2  – 31 Mart 2013


sergi 7 Nisan 2013 tarihine uzatıldı

basın bülteni

Damla Özdemir’in 3 boyutlu dijital kolaj çalışmaları 2 – 31 Mart tarihleri arasında Galeri İlayda’da görülebilir.

Sergiye ismini veren “Yeni Vücut” kavramı, Damla Özdemir’in kolajlarında kullandığı kadın imajlarının, kendi müdahalesiyle başkalaşma ve dönüşüm sürecini vurguluyor. Bu imajları bilinçaltının yönlendirmesiyle özgün biçimde kullanan sanatçı, her birini ahşap katmanlara yerleştirerek onlara üç boyutlu yeni vücutlar kazandırıyor.

Genellikle malzeme olarak ahşap ile çalışmayı tercih eden sanatçı, aynı zamanda sergisinde pleksiglas ve aynalara da yer veriyor. Sanatçı işlerinde organik bağlarından koparılmış kadın, erkek ve hayvanların temsillerine ve toplum içindeki algılanış biçimlerine yer veriyor. Onların kendilerini gerçekleştirme ve “kendi olma” süreçlerini sorguluyor.



press release

DAMLA ÖZDEMİR

FRESH FLESH

March 2nd – 31st, 2013

Damla Özdemir’s three dimensional collage works can be sen at Galeri İlayda between the dates 2nd -31st March.

The ”Fresh Flesh” concept, that also names the exhibition, highlights the metamorphosis & transformation process of the female image the artist uses in her works. The artist, who uses these images in her original way with the guidance of the subconscious, places each of them onto wooden layers, giving them their brand new three dimensional flesh.

The artist who preferably uses wood as her material, includes plexiglass and mirrors as well. Her works are based on man, woman and animal figures that have been detached from their organic bonds and on their process of self-realizing & self-being.



Galeri İLAYDA Teşvikiye

Hüsrev Gerede Cad. No:37, Teşvikiye

Tel.: +90 212 227 92 92





Galeri Pazar günleri hariç, her gün 10:00 ile 19 :00 arasında açıktır.
Galerimizin altında ve karşısında otopark mevcuttur.

Gallery is open every day except Sunday from 10 am to 7 pm
Car parking is available below the gallery.