9 Ocak 2013

NİŞ ART GALLERY – ÖZGÜR DEMİRCİ – A’mak-ı Hayal / The Wonders Of Imagination


ÖZGÜR DEMİRCİ

A’mak-ı Hayal / The Wonders Of  Imagination

26 Şubat – 7 Mart  2013

basın bülteni

Özgür Demirci, “A’mak-ı Hayal“ le Niş Art Galeri ‘de…

Sanatçı Özgür Demirci’nin “Amak-ı Hayal” isimli ilk solo sergisi 26 Şubat – 7 Mart 2013 tarihleri arasında Niş Art Galeri’de ile sanatseverlerle buluşacak.

Demirci’nin son iki yıl içerisinde ürettiği yağlıboya ve el yapımı kağıt üzerine mürekkep  resimlerinden oluşan sergide sanatçının, büyüyen, yüzen, uçan ve yürüyen şeylerle gerçek kıldığı ışığın izini sürmek mümkün.

Sanatçı, bu sergisinde yer alan eserlerinde,  su, toprak ve gökyüzünden gelen renkleriyle; bilgeliği uçan şey ve yürüyen şey arasında büyütüyor. Demirci, büyük boyutlu resimlerinde suyun altınını, toprağın boya ve çamurunu, tebeşirin tuzunu, bilgi, yalnızlık, umut, hatıra  ve öfkenin renklerinden derlediği imgeleri buluşturuyor.  Resimlerindeki figürlerinde Türk Resim sanatının karakterlerini belirleyen bezeme motif ve süslemelerini, Doğu mistisizmini, İslam minyatürlerinde bulunan motifleri, sanatçı, keşfedilmesi gereken denklem olarak kendisine çekiyor.

Demirci, “hayalin derinlikleri” anlamını taşıyan “A’mak-ı Hayal” de, içinde kaybolduğu uçsuz bucaksız meydanı sanki kendi kaplamışcasına,  sonunda bir yorgunlukla anlatıyor. Resimlerindeki şiirler, ne aydınlık, ne karanlık , ne de başka birşey olan bu renklerden derlenmiş  bir ses oluşturuyor. Bu ses İsrafilin surundan çıkan sese benziyor.

Hayalin derinliklilerini görünür kılan Özgür Demirci, büyüyen, yüzen uçan ve yürüyen şeyleri,  karanlığın aydınlığa geçişini  resimleriyle bize sunuyor.

Özgür Demirci

Özgür Demirci 1977 yılında Kayseride doğdu. 2006 yılında Erciyes Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Üç kişisel olmak üzere çeşitli karma sergilere katıldı. Daha önce “Şehir, Yalın Ayak, Şiiri Özlüyorum, Ada, Kül, Eleştiri, Güney, Varlık, Karakalem, Bireylikler, Koridor Lacivert, Onaltıkırkbeş, Şair Çıkmazı gibi çeşitli dergilerde şiir ve makaleleri yayımlandı. Galeri Espas “Fareler ve İnsanlar” İstanbul 2012 ve Ostraka Art Festival Mısır  2012 .

NİŞ ART Gallery

Ahmet Fetgari Sokak No:22, Teşvikiye / İstanbul

Tel:+ 90 212 232 8848 / 232 8922