3 Ocak 2013

ARTE ISTANBUL - GÜLÇİN GÜNAYDIN - Sırça Fanus // The Bell jar


GÜLÇİN GÜNAYDIN

Sırça Fanus //  The Bell jar

24 Ocak - 04 Mart 2013

basın bülteni

Gülçin Günaydın, 24 Ocak - 4 Mart 2013 tarihleri arasında Arte İstanbul Sanat Galerisi'nde "Sırça Fanus" adlı sergisi ile sanatseverlerle bulusuyor. Günaydın'ın İzmir'de kendi atölyesinde son yıllarda yaptığı baskı çalısmalarında düş ve gerçek arasındaki iliskinin kadınsı bir duyarlılıkla ele alınışını görmek mümkün.

Günaydın'ın sanat anlayısı, kadınların çoğunlukla duygusal açıdan kırılganlığının bir yansıması olarak algılanabileceği gibi işleyis tarzını analiz ettiğimizde, hepsinin bir öyküsünün olduğunu bize söylüyor ve karşısında durup kendi öykümüzü düşündürüyor.
Gülçin Günaydın'ın kadınlarının ortak nitelikleri dikkatimizi çekiyor; çünkü kullandığı temalar birbirine benziyor. Kadın duygusallığını karakterlerinde hem iç hem de dış dünyasından imgelerle bağdaştırarak anlatıyor.

İsmini önemli kadın şairlerden biri olan Sylvia Plath'ın gizdökümcülüğünü bariz bir sekilde sergilediği Sırça Fanus romanından alan baskı sergisinde sanatçı, çoğu kadının sır gibi sakladığı sırça fanusunu izleyiciyle buluşturuyor.


Arte İstanbul Sanat Merkezi

Kumbaracı Yokuşu, TercümanÇıkmazı No:16/1 Beyoğlu

Tel: +90 212 292 8045