29 Ocak 2013

IKSV - 13. İSTANBUL BİENALİ – 14 EYLÜL-10 KASIM 2013


Bienal etkinlikleri "Kamusal Program" ile başlıyor

14 Eylül-10 Kasım 2013 tarihleri arasında Fulya Erdemci'nin küratörlüğünde düzenlenecek
13. İstanbul Bienali etkinlikleri Şubat ayında gerçekleştirilecek kamusal programla başlıyor. Bienal, sanatsal üretimle bilgi üretimini bir araya getirmek amacıyla, Şubat-Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek beş farklı kamusal program etkinliğiyle, hem Türkiye'de hem de dünyanın dört bir yanında basmakalıp "kamu" kavramını dönüşüme uğratmaya devam eden siyasi ve şiirsel simyanın nasıl işlediğini araştıracak. Bienalin küratörü Fulya Erdemci ile Goldsmiths, Londra Üniversitesi Sanat Bölümü Öğretim Görevlisi ve Güzel Sanatlar ve Küratörlük Doktora Araştırmaları Programı Direktörü Dr. Andrea Phillips'in eşküratörlüğünde gerçekleştirilecek "Kamusal Simya" başlığını taşıyan kamusal program kapsamında konuşmalar, atölyeler, seminerler, performanslar ve şiir okumaları düzenlenecek. Program için özel olarak yazılan metinler ve sanatsal katkılar içerecek "Kamusal Simya" kitabı, okurlara 13. İstanbul Bienali'nin açılışında sunulacak.

"Şehri Kamusallaştırmak"

Kamusal programın "Şehri Kamusallaştırmak" başlığını taşıyan ilk etkinliği, 8-10 Şubat tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi, Maçka Kampüsü, C101 Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

İstanbul'un kentsel dönüşümünün toplumsal ve kültürel etkisi ile vatandaşların buna tepkilerinin tartışılacağı ilk kamusal programda, bu dönüşümün gerçekleştirilme biçimi ve kültürel endüstrilerin bu dönüşümde oynadığı rol de sorgulanacak. Sanatçılar, mimarlar, planlamacılar, kuramcılar, aktivistler, şairler ve müzisyenleri bir araya getirecek ve ücretsiz gerçekleştirilecek etkinliğe katılmak isteyenler tarih bilgisiyle birlikte rezervasyon@iksv.org adresine e-posta gönderebilirler.

(Etkinlikte İngilizce-Türkçe simültane tercüme olacaktır.)