20 Aralık 2012

SISMANOGLIO MEGARO – ATHINA KAZOLEA – İstanbul’un hanlarında varolan kırık parçalar


ATHINA KAZOLEA

İstanbul’un hanlarında varolan kırık parçalar

Selanik Fotoğraf Müzesi yapımı

23 Ocak - 17 Şubat 2013

basın bülteni

Selanik Fotoğraf Müzesi (S.F.M.) ve Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğun işbirligi ile düzenlenen sergi, (S.F.M.’nin yapımı / Tasarım-Vaggelis İoakimidis) PhotoBiennale programının bir parçasıdır ve Selanik- Kültür kavşağı programın çercevesinde sürmektedir.

Athina Kazolea, İstanbul’un eski Osmanlı hanlarında bulunan ve bir sebepten kullanılmayan  kavramsal ve tarihsel anlatıları sunuyor.  Alegorik bir açıklama oluşturmak için hanlar, tarih ve unutulmuşluk çerçevesinde fotoğrafçıya  hizmet vermektedir. Kazolea’nın fotoğraflarında görüldüğü gibi insanların çoğu, hanlarda şu anda saklanan, gelişen ve ve adı olmayan kısa öykülerdeki insanlar gibi başsızdırlar. Izleyici, yorgun işçinin, sigara içen bir kişinin ve yıkanan birinin vücudu ile karşı karşıya kalıyor. Gerçekleştirilen çekimin sonunda geçmişten bir tek, kullanılan nesneler ve eser geriye kalıyor.


ATHİNA KAZOLEA

1958 yılında doğmuş olan sanatçı Atina’da yaşıyor ve çalışıyor. Atina Üniversitesi’ nde  Fransız Dili ve Edebiyati ve Paris’te Ecole Superieure des Etudes Cinematographiques okudu. 2005-2006 yıllarında Passport seyahat dergisinde  fotoğraf editörü olarak çalıştı. 1990 yılından bugüne kadar kendi çalışmalarını  çesitli dergilerde (Passport, Marie Claire, Sinema, Difono, Metro, Ena, Ta Nea, Taxidromos, Kathimerini gazetsesi eki “K”, v.b.) yayınladı. Sanatçı birçok grup sergilere katıldı. 




SISMANOGLIO MEGARO

İstiklal Cad. No 60, İstanbul

Tel : +90 212 244 8640


Sismanoglio Megaro FACEBOOK >>


Ziyaret saatleri: Pazartesi- Cuma 15.00-20.00  & Cumartesi- Pazar 12.00-19.00