11 Aralık 2012

EkavArt Galeri - Balkan Naci İslimyeli – Kozmos ve Toz


Balkan Naci İslimyeli

Kozmos ve Toz

Açılış: 15 Ocak 2013 Salı, Saat: 18:30

Sergi:  16 Ocak – 9 Şubat 2013

basın bülteni

EKAV /Eğitim Kültür Araştırma Vakfı, yeni yılın ilk sergisinde Türk Çağdaş Sanatının en önemli temsilcilerinden Balkan Naci İslimyeli’nin ‘Kozmos ve Toz ’adlı  sergisine 15 Ocak – 9 Şubat 2013 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

1970’li yılların başından bu yana sürdürdüğü sanat yaşamında öncü ve araştırıcı kişiliği ile sanatını sürekli yenileyen Balkan Naci İslimyeli, tual, fotoğraf, video, enstalasyon, kolaj, performans, giysi tasarımı gibi çeşitli alanlarda verdiği ürünlerde kimliğini başarıyla korumuş, kendinden sonraki kuşaklar için dinamik bir çağdaş sanatçı örneği oluşturmuştur.

1970’li yıllarda Avusturya, 80’li yıllarda İtalya, 90’lı yıllarda New York USA’ de çalışmış ve sergiler gerçekleştirmiş olan sanatçı, yapıtlarında hayranlık duyduğu Mezopotamya coğrafyasının derin kültürüyle bu merkezlerdeki çalışmalarını bütünleştirerek yalın bir biçimsel söylem yaratmıştır.

Balkan Naci İslimyeli, güncel anlatım zenginliklerinin tüm teknik olanaklarını kullanırken yapıtlarındaki zaman katmanlarının zenginliğini günümüz vizyonuyla birleştirebilmiştir. Yapıtlarında zaman- bellek ve doğu- batı ikileminin düğümleri arasına sıkışan insanın bireysel ve toplumsal serüveni yer yer ironik bir anlatımla izlenir. Sanatçının yaratıcı çeşitliliği için de değişmeyen bir değer olarak koruduğu imge ve metin arasındaki poetik örgü bu sergisinde de ağırlıklı olarak hissedilecektir.

Sergiyi Türkiye’nin ilk online sanat televizyonu  Ekav Art TV de  izleyebilirsiniz.

Ekav Art Galeri

The Ritz-Carlton Hotel, Süzer Plaza No:15 Gümüşsuyu–İstanbul

Tel: +90 212 252 81 31




ZİYARET SAATLERİ: Pazartesi-Cuma 11.00-18.30 / Cumartesi 12.00-18.30

Ekavart Gallery, EKAV Vakfı kuruluşudur. Sergilerden elde edilen gelir, sanat dalında eğitim gören bursiyerlerimize aktarılmaktadır.