16 Ekim 2012

PG ART Gallery - Jerome Symons - Mutlu Günler



Jerome Symons

Mutlu Günler

2 Kasım – 2 Aralık 2012

Basın Bülteni

Hollandalı sanatçı Jerome Symons’ın ‘Mutlu Günler’ adlı kişisel sergisi 2 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında Pg Art Gallery’de izleyicilerle buluşuyor.

Jerome Symons, ironik bir dilin hakim olduğu serginin genelinde aslında izleyiciyi farklı bir bakış açısına yönlendirmeye çalışıyor.

Sanatçı, farklı disiplinlerdeki çalışmalarının yer aldığı bu son serisinde insan halleri üzerine odaklanıyor. Gerçekleştirdiği video, fotoğraf ve nesnelerle görünenin ardında gizli olan hakikate dair düşünmeye davet ediyor izleyenleri. Symons, birbirinden çok farklı kültürlerin bambaşka unsurlarını yan yana getirerek, zıtlıklar ve çelişkiler üzerine kurulu bir atmosfer yaratıyor; kimi zaman Fas’tan bir düğün sahnesinin, kimi zaman Hollanda’dan protestocu sanatçıların, kimi zaman da Çin’den Shaolin rahiplerinin izleriyle çıkıyor karşımıza. Bu işlerin yan yana gelerek oluşturduları bütün, aslında mutluluk ve mutsuzluk arasındaki ince bağı da sorgulatıyor.

Çin, Tayvan, Kuzey Kore ve Hollanda’nın pek çok kentinde anıtsal heykelleri yer alan Jerome Symons’ın Hollanda’nın Zaandam kentindeki son projesi İnsan Hakları anıtıdır. 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında gerçekleştirdiği bir heykeli Halıcıoğlu Parkı’nda yer alan sanatçı ayrıca 2011’de Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kamusal Sanat Projesi’nin ve  2012’de düzenlenen Ankara Kamusal Sanat Projesinin küratörlüğünü de üstlenmiştir.

Bu sergi Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400. yılı kutlamaları dolayısıyla Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu tarafından desteklenmektedir.



Pg Art Gallery

Boğazkesen Cd. No : 76/B Tophane Beyoğlu İstanbul

Tel.: +90 212 2528000