1 Ekim 2012

EKAV ART Galeri – Nurcan Çağlar – Deniz Sabuncu – Demet Kaya Güngörür



3 Boyutlu Buluşmalar

Nurcan Çağlar - Deniz Sabuncu - Demet Kaya Güngörür

9 Ekim – 4 Kasım 2012

açılış: 9 Ekim 2012 Salı, Saat: 18.00

basın bülteni

EKAV /Eğitim Kültür Araştırma Vakfı, 9 Ekim – 4 Kasım 2012 tarihleri arasında ‘3 Boyutlu Buluşmalar’ isimli sergiye ev sahipliği yapıyor.  Ressam Nurcan Çağlar’ın noktalarla yarattığı üçüncü boyutu, Ressam Deniz Sabuncu’nun renk ve çeşitli malzemelerle oluşturduğu yapıtları, Heykeltraş Demet Kaya Güngörür ise; taşın kirli yüzeyinden estetik heykelleri sanatseverlerle buluşacak.

Nurcan Çağlar, 1980’lerin başında ortaya çıkan yeni dışavurumculuğun fırça darbeleri arasına yerleştirdiği erkek ve kadın bedenini öne çıkardığı çalışmaları içinde 1880’lerin bir diğer sanat akımı –noktacılık- unsurlarını kullanır.

Deniz Sabuncu’nun çalışmaları kurallarla sınırlı bir konstrüktivizmden çok ekspresif bir ifadeye sahip. Farklı türdeki malzemelerin birbirinin üzerine çakılarak oluşturulduğu çalışmaları, bakıldığı noktada izleyene bazen düşey bir zemin verirken bazen ise duvara çakılmış bir çerçeve gibi dikey bir izlenim yaratır.

Demet Kaya Güngörür’ün; düşünsel gücün, eylemle birleştiği heykelleri taşın yontulma aşamasında sanatçıya bakan yüzlerden oluşur. Bu heykeller içinde açılan boşluklar taşın kütleselliğini ortadan kaldırırken, üç boyutlu bu ağır malzeme sanatçının ellerinde adeta estetik bir hafiflik kazanıyor.

‘3 Boyutlu Buluşmalar’  sergisi 9 Ekim – 4 Kasım 2012 tarihleri arasında Ekavart Gallery’ de sanatseverlerle buluşuyor.

EKAVART Galeri

The Ritz-Carlton Hotel, Süzer Plaza No:15 Gümüşsuyu–İstanbul

Tel: +90 212 252 81 31

Ekav Art Galeri WEB >>

Ekav Art Galeri FACEBOOK >>

Ekav Art Galeri TWITTER >>

Ekav Art TV >>

Ekav Art Galeri INFO >>


ZİYARET SAATLERİ: Salı-Cuma 11.00-18.30 / Pazartesi-Cumartesi 12.00-18.30

Sergiyi Türkiye’nin ilk online sanat televizyonu  www.ekavart.tv’ de izleyebilirsiniz.

Ekavart Gallery, EKAV Vakfı kuruluşudur.