11 Ekim 2012

Çağla Cabaoğlu Gallery – GÖKHAN DENİZ – Hangisi Daha Gerçek?



GÖKHAN DENİZ

Hangisi Daha Gerçek?

17 Kasım – 17 Aralık 2012

basın bülteni

Gökhan Deniz’in yeni bir malzemeyi resim disipliniyle buluşturduğu ‘Hangisi daha gerçek?’ sergisi, 17 Kasım- 17 Aralık 2012 tarihleri arasında Çağla Cabaoğlu Gallery’de görülebilir.

Gökhan Deniz, yeni çalışmalarında paslanmaz çelik malzemeyi kullanarak, resmin geleneksel değerlerine yenilikçi bir yaklaşım getiriyor.

Sanatçının paslanmaz çelik tuvallerinde uyguladığı sıra dışı teknik, izleyicinin resimlerle kurduğu iletişime yeni ve alternatif bir bakış açısı getirecek. Böylece izleyici resim okuma sürecinde, çeliğin parlayan yüzeyinde boya ve verniğin dokusuyla renklenip form kazanan figürlerin eşliğinde, kendi siluetinin yansımasıyla yüzleşecektir.

Bakanın kendi bedeninin imgesini, tuvalin yansıyan yüzeyinde ‘bir anlık’ yakalaması, bizi sanatçının dert edindiği biraz önce olanla, şimdi olacak arasındaki deneyimin olasılığıyla yüzleştirir. Mesele, sadece anın kendisi değil, bu ana neden olanlar ve sonuçlarıyla, bu anın bir sonraki şimdiye dönüşecek getirilerinin oluşturduğu bütünün kendisidir.

Çağla Cabaoğlu Gallery

Abdi İpekçi Cad. Lalezar Apt.   
(Kat: 2) No: 49/8
Teşvikiye/İstanbul

Tel.: +90 212 291 37 91