1 Ekim 2012

Artisan Sanat Galerisi – Seyit Mehmet Buçukoğlu - Anlatmak için Yaşamak




SEYİT MEHMET BUÇUKOĞLU

Anlatmak için Yaşamak

10 Ekim – 10 Kasım 2012

basın bülteni

Seyit Mehmet Buçukoğlu’nun “ANLATMAK İÇİN YAŞAMAK” 
adını verdiği 12. Kişisel Sergisi 
10 Ekim – 10 Kasım 2012 tarihleri arasında 
ARTİSAN Sanat Galerisi’nde açılıyor.

“... kendini aktaran olarak gören sanatçının, doğayla mektuplaşması; tuvali bir sayfa, giderek bir mekan gibi kullanması şeklinde yorumlanabilir. Doğanın kendine has “sözünden” ürettiği dile aracı olan Buçukoğlu, hayvan derisi tuvallerinde; izleyene “sessiz” bir anlatı sunmaktadır. Bu sunu; doğanın sözünü duyma, ona işaret etme ve sözü bir iz/yazı oluşturarak kaydetme çabası biçiminde yorumlanabilir. Endüstriyelleşen dünyada tükenmekte olan doğanın, zayıflayan sesini; ona alfabe yaratarak göstermek ve duyurmak sanatçının izleyiciye hatırlatmak istediği bir noktadır. Sanatçı kendi ifadesiyle “ bazen doğaya mektuplar yazdığını, bazen de doğadan mektuplar aldığını” belirterek, bir anlamda doğayla sohbete oturmakta ve her iki noktadan –doğa ve birey- gelen “söz”leri doğanın organik malzemesiyle “iz”e dönüştürmektedir.”

“Buçukoğlu; bireyin çocukluk imgelerinde hatırlanan ve sadece orada canlanabilen bir doğayla yüz yüze kalınması kaygısıyla; günümüzde doğanın, bireyin, sanatçının ve toplumun koşullarını, bunların birbirine organik biçimde bağlı ve yokolma tehlikesi taşıyan “iz”lerini, tuvallerine dolaysız kaydeden bir anlatı kurmuş, unutulup silikleşmekte olanı hatırlatmayı tasarlamıştır. Marquez’in Anlatmak İçin Yaşamak eserinde belirttiği gibi, “İnsanın yaşadığı değildir hayat, aslolan hatırladığı ve anlatmak için nasıl hatırladığıdır.”

Seyit Mehmet Buçukoğlu / kısa özgeçmiş

1982 yılında İstanbul’da doğan Seyit Mehmet Buçukoğlu, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden, 2010 yılında aynı fakültenin Resim Bölümü’nden mezun oldu. 2011 yılında İstanbul Rotary Kulübü Sanat Yarışması’nda SANAT BÜYÜK ÖDÜLÜ ve aynı yıl RH+ Art Magazine Dergisi’nin düzenlediği yarışmada YILIN GENÇ RESSAMI ÖDÜLÜ’nü alan Seyit Mehmet Buçukoğlu’nun ulusal ve uluslar arası sanat ve tasarım yarışmalarında 55 ödülü bulunmaktadır. Yurtiçinde 11 kişisel sergi açmıştır. Aralarında yarışmalı sergilerin de bulunduğu ve 6 tanesi yurtdışında olmak üzere birçok karma sergiye katılmıştır. Şu anda Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmakta, aynı zamanda Plastik Sanatlar Programı’nda Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.

Seyit Mehmet Buçukoğlu Eserleri (lebriz) WEB >>


ARTİSAN  Sanat Galerisi

Müfide Küley Sok. (Poyracık Sokak) 28/C Nişantaşı – İstanbul

Tel: +90 212 247 90 81

Artisan Sanat Galerisi (lebriz) WEB >>