27 Eylül 2012

22. Akbank Caz Festivali – Şehrin Caz Hali... 3-21 Ekim 2012



Şehrin caz hali...

Şehir caz halini alırken, yeniden kendini bulur. Çünkü caz şehrin ta kendisidir. Karmaşık, sıra dışı, hızlı, mutlu, hüzünlü, telaşlı... Her nota, her tını, başka bir halini yansıtır yoğun ve yalnız kalabalığın... Bizi derinliklerine alır ve oradan oraya sürükler, bu duygular arasında etkisini hiç kaybetmeyen bir yolculuk yaptırır bize.

Şehirden doğan ve artık şehrin hücrelerine işleyen caz, her yıl olduğu gibi bu yıl da yine şehrin her köşesinde kendini gösterecek. Notalar, İstanbul'un dört bir yanını saracak ve şehir caz halini alacak.

Bu yıl Caz Festivali 22. kez, bu duyguları ve yaşanmışlıkları yeniden hissetmemiz için başlıyor. Usta cazcılar, genç müzisyenler, şehrin dört bir köşesinde şehri, belki de kendimizi yeniden keşfetmemiz için bizlerle buluşuyor.

Hücrelerimize işleyen cazın, büyük bir keyfe dönüşmesi dileğiyle...

ISTANBUL WELCOMES STARS OF JAZZ WITH THE 22nd AKBANK JAZZ FESTIVAL

One of the most long-running festivals organized in Turkey, Akbank Jazz Festival, which is waited by jazz lovers excitedly each year, will meet art-lovers during its 22nd anniversary with a packed program as usual. The 22nd Akbank Jazz Festival will embrace Istanbul with different colors of jazz between October 3rd til October 21st,2012  just like every year The Festival will host many worldwide known jazz musicians this year and offer talented young musicians to show their performance. Providing a great diversity for its enthusiasts through acoustic experience from classical jazz to avant-garde tones and from world music to the limits of electronic, the Akbank Jazz Festival sparkles with this year's musicians. Some of the prominent names of the Festival organized by Pozitif Live this year are; Anthony Braxton & Diamond Curtain Wall Quartet, Eleni Karaindrou, İbrahim Maalouf, Gregory Porter and The ACT Jubilee Night.


İLETİŞİM

Akbank Sanat Beyoğlu

İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu-İstanbul

Tel:   (0 212) 252 35 00-01

Merkezimiz Pazar - Pazartesi Günleri haricinde 10:30 - 19:30 arası açıktır.



Akbank Sanat FACEBOOK >> 

Akbank Sanat TWITTER >>

Akbank Sanat INFO >>