18 Haziran 2012

PORTAKAL ÇİÇEĞİ ULUSLARARASI PLASTİK SANATLAR KOLONİSİ


Sapanca Doğapark'ın eşsiz ortamında her yıl Haziran ayının 20 gününde dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sanatçıları konuk eden Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi her geçen yıl daha da gelişerek, büyüyerek yoluna devam ediyor.

İlk 3 kolonide onlarca ülkeden yüze yakın sanatçıyı bir araya getiren koloni, bu sene de 11 ülkeden 44 sanatçıyla yoluna devam ediyor.

İnşaatı tamamlanmak üzere olan Ankara'nın en yüksek binası Portakal Çiçeği Residence'ın da kurucusu olan sanatsever işadamı Ahmet Şahin'in sponsorluğunda düzenlenecek etkinlik için yine Ahmet Şahin'in doğa ve hayvan sevgisiyle oluşturduğu Sapanca Gölü kıyısındaki "Doğapark" ev sahipliği yapacak. Yüzlerce hayvan ve bitki türünün yer aldığı bu çiftlikte, sanatçılar her türlü masrafları karşılanarak yaklaşık 20 gün boyunca misafir edilecek. Burada yaratılan eserler yıl sonunda sergilenerek sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Koloninin her sene tekrar edebilmesi için canla başla çalışan Ahmet Şahin ve ekibinin tek amacı farklı ülke ve kültürlerden gelen sanatçıların keyifli bir ortamda bir arada yaşamaları ve eserlerini meydan getirmeleri için ev sahipliği yaparak ülkemize sanat adına hizmet edebilmek.

Bu sene dördüncüsü düzenlenen kolonimizde yine birbirinden değerli sanatçılar yüzlerce eser üretecek ve bunlar geleneksel yıl sonu sergimizde siz sanatseverlerle buluşturulacak.

Tüm gelişmeleri, sergi tarihlerimizi, kolonimizde gerçekleşen faaliyetleri incelemek ve Doğapark'ın eşsiz ortamıyla tanışmak isterseniz aşağıdaki siteleri ziyaret edebilirsiniz.