22 Ocak 2010

Galeri NEV İstanbul - MIKE BERG - Heavy Metal



MIKE BERG

 Heavy Metal

8 Ocak - 6 Şubat 2010

basın bülteni

İstanbul Galeri Nev yeni yılın ilk sergisinde, 10 seneyi aşkındır İstanbul’da yaşayan Amerikalı sanatçı, Mike Berg’in eserlerine yer veriyor. 8 Ocak 2010’da açılacak “Heavy Metal” sergisi, sanatçının “Bronze Age” (2003), “You Can’t Say It That Way Anymore” (2006) ve “The Aftermath Of Sunny Days” (2008) sonrasında, Galeri Nev’de açtığı 4.kişisel sergisi.

Tual üzerine dikiş (embroidery) tekniğini kullanarak gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra metal levhaları keserek yaptığı heykelleri ile tanınan sanatçı yeni sergisinde büyük boy demirden kestiği heykellerini sergileyecek. Sergide ayrıca sanatçının mekana uygulayacağı 2 adet büyük boy duvar çizimi de yer alacak. İstanbul’ un Bizans ve Osmanlı geçmişinden ve bugün sahip olduğu çekici farklılıktan çok etkilendiğini dile getiren ve eserlerinde bu etkinin izlerini göstermeye çalışan Mike Berg kendine özgü bir dil geliştirmektedir. Tanıdık sembolleri kullanmaktan kaçınarak ve onların hikayelerini anlatmamayı tercih ederek kullandığı sembolleri daha ziyade bir çeşit soyutlama olarak ele almayı tercih eden sanatçı böylelikle genel bir anlamlandırmaya yöneltmemiş oluyor.

Bu sembollerin anlattığı hikayelerin kendine ait olmamasından ötürü Berg karşı kültürlerin öğelerini ödünç alıp onları soyut bir şekilde sentezlediğini vurguluyor. Özellikle metal eserleri bir çeşit el yazmasını ya da bir metni çağrıştırıyor ve sanki gizli bir dile işaret ediyor. Berg bunu eserin yaradılışının kendi dili olarak yorumluyor ve daha önce yaptığının daha sonra yapacağını ister istemez etkilediğini belirtiyor.


Galeri  NEV  Istanbul