29 Ocak 2014

TEŞVİKİYE SANAT Galerisi – BENTE CHRISTENSEN-ERNST - Sınırda


  


 BENTE-CHRISTENSEN- ERNST

Sınırda

Açılış:

7 Şubat 2014 Cuma Saat: 18:00

Sergi

7 Şubat – 7 Mart 2014

basın bülteni

Teşvikiye Sanat Galerisi, 7 Şubat-7 Mart 2014 tarihleri arasında Bente-Christensen-Ernst’in “Sınırda” başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor.  Yaşamını ve sanat üretimini Antakya ve Danimarka hattında sürdüren sanatçının hiperrealist resimleri, izleyicileri farklı coğrafyaların ve bu coğrafyalardaki gündelik hayatın çarpıcı renkler ve çelişkilerle yüklü dünyasına
davet ediyor.

Sergi, coğrafi anlamda bir hudut kadar, sanatçının iki kültür arasında durduğu nokta; bir dünyadan diğerine baktığı geçirgen bir eşik, bir metafor olarak sınır olgusuna gönderme yapıyor. Bente-Christensen- Ernst’in, Doğu ve Batı kültürlerinin iç içe geçtiği yapıtlarında devleşen obje ve figürleri, göz alıcı renklerinin yanısıra, hareket duygusunun baskın olduğu güçlü kompozisyonlar içerisinde fazlasıyla seyretme arzusu uyandırıyorlar. Öte taraftan da sanatçının, yaşadığı coğrafyalarda gözlemlediği gerilimler ve deneyimlediği bir aradalıkların metaforik izdüşümleri olarak öne çıkıyorlar.

Bente-Christensen- Ernst’in son yıllarda ürettiği yapıtlarından oluşan “Sınırda” 7 Şubat’tan itibaren Teşvikiye Sanat Galerisi’nde izleyicilerini bekliyor.




TEŞVİKİYE SANAT  Galerisi

Akkavak Sk., Demet Apt., 4/A, 34365, Nişantaşı - İstanbul,

Tel: 212 241 65 35

e-mail: tesvikiyesanatgalerisi@gmail.com

 e-mail: tsanat@superonline.com