11 Aralık 2013

TEŞVİKİYE SANAT Galerisi – SERKAN ŞEN – İkinci Kişisel Sergisi

  


 SERKAN ŞEN

İkinci Kişisel Sergisi

17 Aralık 2013 – 11 Ocak 2014

basın bülteni

SERKAN ŞEN İKİNCİ KİŞİSEL SERGİSİYLE TEŞVİKİYE SANAT GALERİSİ’NDE

Figüratif resmin köklü ve yenilikçi galerilerindenTeşvikiye Sanat Galerisi, 17 Aralık 2013- 11 Ocak 2014 tarihleri arasında Serkan Şen’in yeni çalışmalarından oluşan kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Serkan Şen galerideki ilk sergisinde, plajlara ve buradaki kalabalık yaşam kesitlerine odaklanıyordu. Manzara etkisinin de öne çıktığı bu resimlerde deniz ve insan temasına dayalı durağan kurgular sanatçının günlük yaşam araştırmalarının güçlü örnekleriydi.

İkinci kişisel sergisinde Serkan Şen’in yine kalabalık sahnelere odaklandığını ama bu kez plaj resimlerindeki gibi durağan değil hareketli sahneler ortaya çıkarttığını görüyoruz. Şen’in son resimleri günlük yaşamımız içindeki tüketim kültürünü sorguluyor. Pazarlarda ya da özel fuarlarda satışa çıkan ürünler, buralardaki kalabalıklar, tüketim kültürünün insanları sürüklediği ironik renkli dünyalar sanatçının son dönem resimlerinin temel konusu. Ayrıca bu sergisinde Şen’in daha önceki resimlerinden çok daha renkçi bir palet kullandığına da tanıklık ediyoruz.

Sayısız figürü, kalabalık sahneleri kusursuz bir ustalıkla biraraya getiren Şen’in yapıtları 17 Aralık 2013 tarihinden itibaren Teşvikiye Sanat Galerisi’nde görülebilir.


TEŞVİKİYE SANAT  Galerisi

Akkavak Sk., Demet Apt., 4/A, 34365, Nişantaşı - İstanbul,

Tel: 212 241 65 35

e-mail: tesvikiyesanatgalerisi@gmail.com

e-mail: tsanat@superonline.com