19 Ağustos 2013

Galeri ARTist Çukurcuma – HAKAN ADA - Düşler Ülkesi II / Dreamland II

 150x160 CM Tuval Üzerine Yağlı / Akrilik Boya 2013


HAKAN ADA

Düşler Ülkesi II / Dreamland II

31 Ağustos/ August - 20 Eylül/September  2013

Açılış Kokteyli / Opening Coctail: 31.08.2013 C.tesi / Saturday

Saat / Time:18:00-20:00

basın bülteni

O’ nun dış dünyayı benzerlik olarak keşfediyor olması hakikatinin gerçeğini oluşturmaktadır. Fotoğraf mantığı kurgu ve proje mantığına refere ederek yeni açılımları da beraberinde getirmiştir.

Merkez dışında yaşamanın avantajı ya da dez avantajıyla eserler yaşanılan mekâna sıkıca sarılmıştır. Düşler Ülkesi bağlamında üretilen eserler geçmişle bugünün ilişkisi arasında gelgitler göstererek var olurlar. Sanatçının dünyasında kargalar, kartallar, ağaçlar, zebralar, inekler, köpekler, arabalar ve  sorgulanan figürler yer almaktadır. Hayatın çeşitli kesitlerinden alınarak resme  dönüştürülen bu insanlar resimle ve kompozisyonla bir bütünlük sağlamaktadırlar.

Sanatçının resimlerinde Gerçeklik ile gerçeküstü kavramlar arasında hassas bir denge vardır. Gerçeküstü bağlamda yeni bir dil oluşturulmuştur.

ADA’nın  gözü yaşadığı dünyanın kaotik, bunalımlı dünyasından kendisini sıyırarak, düşler dünyasına hareket eder. Gözün buradaki mecrası hayalle buluşmak, yaşamak ve iz bırakmaktır.

Geri dönüşünde “Göz” birikimiyle hayalini dışa vurur ve tablolarındaki mecra kendisini resim olarak izleyenle buluşturur.

İzlerken izleyene referans veren Sanatçı yaşadığı dünyanın eksikliklerini, eklentilerini ayırt ederek, mesele olarak problematiğini tuval üzerinde boşluklarla ve zeminle dans ederek ortaya çıkarır.


Galeri ARTist Çukurcuma

Ağa Külhanı Sokak, No: 10/A Çukurcuma / İstanbul

Tel.: +90 212 251 91 63