20 Ağustos 2013

CHIANCIANO BIENALI — CHIANCIANO BIENNALE — 7th -14th Eylül / September 2013

Kuğu Gölü Dansçıları / Dancers of Swan Lake – Uğural Gafuroğlu


CHIANCIANO BIENALI — CHIANCIANO BIENNALE

Chianciano Sanat Müzesi / Chianciano Art Museum

7th -14th Eylül / September 2013

basın bülteni

Ressam Uğural Gafuroğlu, camaltı işleri ile 7-14 Eylül 2013 tarihinde, birçok uluslararası sanatçı ile birlikte Toskana'nın kalbinde Chianciano Beinali 2013 'e katılacaktır.

Küratörlerin özenle seçtiği sanatçıları izleme fırsatı sunacak olan Bienal, 3000m2.lik alana sahip Chianciano Sanat Müzesinde yer alacak ve bu süre içinde birçok sanatsal etkinlik, toplantı ve performans yapılacaktır.

7-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak Chianciano Bienali 2013 için 131 sanatçı seçen küratörler, Victoria & Albert Müzesi, Lord Leighton Müzesi, Gagliardi Galeri ve Chelsea Town Hall gibi önemli ve seçkin mekanlarda bir çok sergiler gerçekleştirdiler.

Uğural Gafuroğlu, 1952 yılında Salihli’de doğdu. TED Ankara Koleji’nden sonra 1976 yılında Boğaziçi   Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu

Resmin boyaya ve tuvale dayanan geleneksel malzeme zincirine doğadan aldığı yeni malzemeleri ve konuları ekleyerek farklı açılımlara cesaretle yöneldi. İster tuval olsun, isterse taş/çakıl taşları , ahşap veya camaltı resimleri, devamlı araştıran ve üreten kişiliğinin titizliği ve sabrının verdiği güçle yorulmadan üreten Uğural Gafuroğlu, naif anlayışının ürünleri için yeni denemelere imkan sağlamıştır.

basın bülteni: Selvin Gafuroğlu / selvincg@gmail.com

CHIANCIANO BIENNALE

Chianciano Sanat Müzesi / Chianciano Art Museum

7th -14th Eylül / September 2013

TÜRK SANATÇILAR / TURKISH ARTISTS

“Funny Cats”
mixed media on board


“Dancers of Swan Lake”
mixed media on glass


“Time Travel Project”
oil and mixed media on canvas


“Untitled”
mixed media on board


“Thinking”
Bronze Sculpture


“Life Tree”
oil on canvas


“Between Midnignt”
oil on canvas