20 Haziran 2013

GALERIST Sanat Galerisi – Grup Sergisi – zamanın işaretleri



ZAMANIN İŞARETLERİ

GRUP SERGİSİ

Huo Rf, Merve Morkoç, Sena

18 Temmuz – 17 Ağustos 2013

basın bülteni

Galerist, günümüz genç sanatçılarını biraraya getirmeyi amaçlayan sanatçı girişimi ‘Zamanın İşaretleri’ nin aynı isimli ilk sergisine 18 Temmuz – 17 Ağustos 2013 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Sergide “Zamanın İşaretleri” ni meydana getiren sanatçılar Huo Rf, Merve Morkoç ve Sena’nın farklı disiplin ve teknikleri kullanarak ürettiği yeni işleri izleyicilerle buluşuyor.

Taner Ceylan'ın destek verdiği genç isimlerin bir araya gelmesiyle hayata geçirilen proje; birlikte hareket etmenin gücüne inanan sanatçıların estetik kaygılarını/duruşlarını izleyiciye sunmayı amaçladıkları yeni bir platform olarak konumlanıyor. Kendi jenerasyonlarının geçirmekte olduğu değişimler ışığında, yeni bir dönemin etkisiyle, bağımsız olmayı hedefleyen bu üç sanatçı, “Zamanın İşaretleri” isimli ilk sergilerinde işlerini sanatsal estetik üzerinden ilişkilendiriyor.

Sanatçılar varlıklarını beslendikleri kaynaklar üzerinden göstermenin farklı yollarını araştırırken, gruba eklenen yeni sanatçılarla ve farklı mekanlarda gerçekleştirilecek sergilerle, zaman içerisinde genişlemeyi ve aynı doğrultuda bıraktıkları etkiyi güçlendirmeyi hedefliyorlar. Sanat yazarı Hatice Utkan’ın direktör olarak desteklediği ve Türk Çağdaş sanatının öncü isimlerinden Taner Ceylan’ın ismini verdiği sanatçı girişimi, herhangi bir akımı gözetmeden, dönemin ruhu ve zamanın işaretlerini bahsi geçen sergiler dizisiyle yakalamayı arzu ediyor.

GALERİST Tepebaşı

Meşrutiyet Cad. No:67K:1, Beyoğlu

Tel: +90 212 252 1896