22 Mayıs 2013

İKSV — TANAS GALERİ — Bienal Giriş Sergisi AGORAFOBİ



13. İstanbul Bienali giriş sergisi 

Agorafobi 

Berlin TANAS'ta

13. İstanbul Bienali'nin Agorafobi başlıklı giriş sergisi 25 Mayıs - 27 Temmuz 2013 tarihleri Berlin'deki TANAS galerisinde ziyaretçilere açılıyor. 13. İstanbul Bienali küratörü Fulya Erdemci ve İstanbul Bienali direktörü Bige Örer'in eş küratörlüğü ile İstanbul Bienali ekibinden Kevser Güler'in yardımcı küratörlüğünde gerçekleştirilen Agorafobi'de 11 sanatçının çalışmaları yer alıyor.

Agorafobi sergisinde yer alan çalışmalar, 13. İstanbul Bienali'nin kavramsal çerçevesinin odak noktası olan politik bir forum olarak kamusal alan fikrinden yola çıkarak, bir kentin vatandaşlarını doğrudan ilgilendiren sorunlar, mekânsal-ekonomik politikalar ve ifade özgürlüğünü tartışıyor.

Sergide Jimmie Durham, Freee (Dave Beech, Andy Hewitt ve Mel Jordan), LaToya Ruby Frazier, Amal Kanawy, Lux Lindner, José Antonio Vega Macotela, Cinthia Marcelle, Şener Özmen, Proyecto Secundario Liliana Maresca, Christoph Schäfer ve Mierle Laderman Ukeles'in yapıtları yer alıyor.

Sergi kapsamında cumartesi günleri, ziyaretçilerin küratörler ve sanatçılarla buluşma fırsatı bulacağı Diyalog başlıklı sergi gezileri de düzenlenecek.