12 Nisan 2013

SANATORIUM Sanat Galerisi – EMİN METE ERDOĞAN ve SERGEN ŞEHİTOĞLU



EMİN METE ERDOĞAN - SERGEN ŞEHİTOĞLU

eş zamanlı sergi

EMİN METE ERDOĞAN

Dolaşık Cern Planları   

SERGEN ŞEHİTOĞLU

0db

25 Nisan – 25 Mayıs 2013

Açılış: 25 Nisan Perşembe, 18:30

basın bülteni

Emin Mete Erdoğan’ın “Dolanık Cern Planları” ve Sergen Şehitoğlu’nun “0db” adlı kişisel sergileri, eşzamanlı olarak Sanatorium’da sanatseverlerle buluşuyor. 25 Nisan - 25 Mayıs 2013 tarihlerinde ziyarete açık olan sergiler, sanatçıların ilk kişisel sergileri olmakla birlikte, tuval ve fotoğraf alanında yeni ve de yapıcı bir dilin peşine düşüyor.

Emin Mete Erdoğan, “Dolanık Cern Planları” başlıklı kişisel sergisinde, bilim ve teknolojinin estetiğine yöneliyor. Altyapısını kuantum fiziğinin ve dolanıklık teorisinin oluşturduğu tuvaller, İsviçre’deki Cern Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ndeki “Büyük Hadron Deneyleri” sırasında kâinatın sırrını çözmeyi amaçlayan devasa makinelerin ayrıntılı birer tasvirini sunuyor. Emin Mete Erdoğan’ın tuvallerinde mekân, boşluk ve bütünlük gibi kavramlar, yapı-söküme uğratılarak yeniden dizilimleniyor. “Dolanık Cern Planları”, gerek biçim, gerek içerik olarak yepyeni öneriler ve ilhamlardan beslenirken, genç sanatçı Emin Mete Erdoğan’ın büyük ölçekli ve detaycı dikkatiyle öne çıkıyor.

Fotoğraf sanatçısı Sergen Şehitoğlu’nun “0db” başlıklı kişisel sergisi, temel olarak insansız alanların yoğunluğunu irdeliyor. İnsanın en alt duyum eşiğine verdiği bir değer olarak “0db”, aslında mutlak bir sessizlik durumunu değil,  insan algısının sınırını ifade ediyor. “0db” noktasındaki sesler ve titreşimlerse, Sergen Şehitoğlu’nun peşine düştüğü yalnız mekânların hikâyelerinde yankılanıyor. Fotoğraflarında öyküsel bir dizilim izleyen Sergen Şehitoğlu, kentin karanlık ve yalnız köşelerinde “0db”lik bir gürültünün karşılığını arıyor. “0db”, öyküsünü yazar Hakan Bıçakcı’nın metinlerini hazırladığı bir fotoğraf kitabıyla destekliyor.

press release

EMIN METE ERDOGAN "Entangled Cern Plans"  &   SERGEN SEHITOGLU "0db"

Emin Mete Erdogan’s “Entangled Cern Plans” and Sergen Sehitoglu’s “0db” individual exhibitions meet with art lovers simultaneously at Sanatorium.  The exhibitions are open to visit between 25th of April – 25th of May 2013 and pursue a new and constructive language in canvas and photography fields.

Emin Mete Erdogan focuses on the aesthetics of science and technology in his individual exhibition titled as “Entangled Cern Plans”.  With their infrastructure generated from quantum physics to entanglement theory, the canvases shows a detailed portrayal of the gigantic machines that aims to solve the secret of the universe  during “Large Hadron Collider Experiments” in Cern The European Research for Nuclear Research in Switzerland.  Concepts such as space, emptiness and integrity are deconstructed and re – organized in Emin Mete Erdoğan’s canvases. Nourishing from brand new suggestions and inspirations in terms of both form and content, “Entangled Cern Plans” stands out with young artist Emin Mete Erdogan’s large scaled and detailed attention.

The photography artist Sergen Sehitoglu’s individual exhibition titled as; “0db” fundamentaly investigates the intensity of unmanned spaces.  Being the minimum value for hearing for humans, in fact; “0db”expresses the limit of human perception. So, the sounds and vibrations at “0db” echoes in lonely places that Sergen Sehitoglu pursues. Following a narrative sequence in his photographs, Sergen Sehitoglu searches for the equavalent of the “0db” supports its narrative with a photography book which includes texts written by writer Hakan Bıçakcı.

Emin Mete Erdogan’s “Entangled Cern Plans” and Sergen Sehitoglu’s “0db” individual exhibitions meet with art lovers simultaneously at Sanatorium between the dates 25th of April – 25th of May 2013.

Opening  25/04/2013 18:30

SANATORIUM Sanat Galerisi

Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Cad. No:32/A Beyoğlu İstanbul

Tel.: +90 212 293 67 17