12 Nisan 2013

GALERİ ZİLBERMAN – GÜLİN HAYAT TOPDEMİR – Kara Kutu



GÜLİN HAYAT TOPDEMİR

Kara Kutu

04 Mayıs – 08 Haziran 2013

basın bülteni

3 yıl aradan sonra Galeri Zilberman’daki 3. kişisel sergisiyle izleyicilerle buluşacak olan sanatçı yeni serisinde odağını kendisine çeviriyor.

Kadın ve onun hayal dünyasının karanlıkta kalan doğasının gerçeküstü hikayeleri ile temeli Rönesans’a uzanan bölgesel ışıklandırma tekniğini (Chiaroscuro) kullanarak kurguladığı renksel atmosferi ustalıkla birleştiren Topdemir, bu sergisinde çalışmalarını belki de en iyi bildiği kadına, kendisine yönlendiriyor.

Gülin Hayat Topdemir’in Kara Kutu serisindeki yeni dönem çalışmaları ayrıştırdığı karakterlerini, yaşamın gizemli oldugu kadar açık, hüzünlü olduğu kadar neşeli döngüsünün farklı aşamaları üzerine kurduğu sahnelerle karşı karşıya getiriyor. Resimlerinde benlik parçalarına ayrışarak, Kara Kutu’nun kuytusundaki ayrıntılar gün ışığına çıkıyor.

Topdemir, birey olarak bir kadının kendi içinde varolabilecek alt kişiliklerini kendisi üzerinden sorguluyor, buluyor ve hepsini karşı karşıya getiriyor. Kendinden ayrışan kimlikleri sanatçı kimliğinin gözünde bir araya getirip onların arasında olabilecek ilişki türlerine dair yeni hikayeler anlatıyor. Zamanın kendi üzerine katlanmasıyla karşı karşıya gelen karakterler, birbirini farklı şekillerde sınarken, kuralları belirsiz bir oyunun oyuncularına dönüşüyorlar. Kutlamalar, eğlenceler, hayaller, kabuslar ve tehditlerin içiçe geçtiği yaşam döngüsü, geleceğe doğru dönmeye devam ederken bir hayatın barındırabileceği yaşanmışlığın en fazlası bu seriyle görünür oluyor.

Gülin Hayat Topdemir, 1976- İstanbul

Mimar Sinan Üniversitesi, Resim Bölümü’nde 1998-2000 yılları arasında Lisans ve Yüksek Lisans prpgramını tamamlamış, 1999 yılında Salzburg’da bir yaz akademisine de katılmıştır. 2007 yılında Nuri İyem Resim Yarışması Jüri Özel Ödülü’nü alan sanatçı, ulusal ve uluslararası pek çok karma serginin yanında üç kişisel sergi gerçekleştirmiştir. İstanbul’da yaşamakta ve çalışmaktadır.

Galeri ZİLBERMAN

Istiklal Cad. Misir Apt. No:163 K.3 D.10
Beyoglu / Istanbul, Turkey

Tel: +90 212 251 12 14





Çalışma saatleri: Salı-Cuma: 10:00-19:30 Cumartesi: 12:00-19:00