28 Nisan 2013

BAKRAÇ Sanat Galerisi – MÜNİRE ÖZBEY – ŞENİZ ÖZBEY – Resim ve Fotoğraf Sergisi



MÜNİRE ÖZBEY

Resim Sergisi

ŞENİZ ÖZBEY

Fotoğraf Sergisi

11 – 31 Mayıs 2013

basın bülteni

Münire Özbey resim çalışmalarına, doğum yeri olan Ankara'da Kayıhan Keskinok, Yaşar Çallı, Haluk Evitan gibi ustaların atölyelerinde başladı... Ayrıca yurt dışında porselen boyama çalışmalarında bulunmuştur. Bu yıl 12. kişisel sergisini açan, kendisini herhangi bir sanat akımının üyesi olarak tanımlamayan Münire Özbey resimde özgün bir tarz izlemekte ve daha cesur renk ve desen arayışları ile yoluna devam etmektedir... Münire Özbey'in çiçeklerinde, peyzajlarında sadece eğreti evleri, ağaçları, sokakları değil insanın bu temalarla yorumlanmış hallerini de bulabilirsiniz.

Yapıtlar da,kurgu kadar deneme ve yanılmanın da,yaratım sürecinin bır parçası olduğu düşüncesi açıkça görülebilir. münire özbeyin aynı zamanda 2003 yılın da yayınlanmış.,,,,GERİDE RESİMLER KALDI ; adlı bir de kitabı bulunmaktadır.....

Şeniz Özbey, Gölcük'te doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Öğretmen-ressam annesi sayesinde görsel sanatların her zaman önemli yer tuttuğu bir aile ortamında yaşadı. Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşama fırsatı buldu. Çocukluğu, Gölcük, İstanbul, İzmir ve Ankara'da geçti. Yurtdışında Brüksel, Riyad, Cenevre , Ottawa, Yeni Delhi ve Bombay'de yaşadı. Yaşadığı her şehri sevdi her birine farklı nedenlerden dolayı bağlandı ama hep Türkiye'yi özledi.


Çocukluğunda babasıyla yaptığı fotoğraf sohbetleri ve onun Minoltası'yla başlayan fotoğrafçılık tutkusu, Riyad'da bir dostunun verdiği fotoğrafçılık dersleriyle daha da arttı. Bu sayede, karanlık oda ve stüdyo teknikleri konusunda deneyim kazandı.

Cenevre, Ankara derken bu kez Ottawa'da RA Fotoğraf Klübünde okul gibi geçen 4 yılı, 2004 Mart'ında Kanada Ulusal Basın Klübünde gerçekleşen ilk kişisel sergisiyle Kanada'ya fotoğrafça bir veda ederek noktaladı. Serginin teması "Kanada'da Mevsimler"di. Kitap, sergi ve fotoğraf eğitmenliği etkinliklerine Hindistan'da devam etti.

Çalışmalarıyla çeştli sergi ve festivallere katılan fotoğrafçının katıldığı yarışmalardan ödülleri var. Fotoğrafları Amerika, Kanada, Almanya, Hindistan, Singapur, İngiltere, Tayland, Güney Kore ve Türkiye'de özel koleksiyonlarda bulunuyor.

İstanbul'da yaşayan Şeniz Özbey, Atölye Bilgi Adası ve Bakraç Sanat Galerisinde fotoğraf eğitimleri vermekte.

BAKRAÇ Sanat Galerisi

Sinan Ercan Sokak No:38, Öztor Sitesi B Blok, Kozyatağı / İstanbul

Tel: +90 216 362 18 26




Galeri, Pazar hariç her gün 11:00 - 18:00 arası açıktır.