31 Mart 2013

SCHNEİDERTEMPEL Sanat Mrk - DENİZ TORAMAN - KUŞLARIN DANSI + İSTANBUL



DENİZ TORAMAN

KUŞLARIN DANSI + İSTANBUL

seramik sergisi

04 – 28 Nisan 2013

basın bülteni

SCHNEİDERTEMPEL Sanat Merkezi, 04 - 28 NİSAN 2013 tarihleri arasında  DENİZ TORAMAN'ın "KUŞLARIN DANSI + İSTANBUL" adlı seramik sergisine ev sahipliği yapıyor.

İstanbul denince akla ilk gelen imgeler arasında yer alan martıların, birbirinden farklı seramik formlarının pleksi üzerine kurgulanmış şiirsel dansına tanık olacağınız bu sergide,  Deniz Toraman’ın hazmedilmiş ve dönüştürülmüş form anlayışıyla oluşturduğu sonsuzluğa kanat açan kuşlarını izleyebilirsiniz.

İstanbul’da doğan sanatçı, Sankt Georg Avusturya Kız Lisesi’nden mezun oldu.

“Sanatta iki öge bulunur, onu yapan ve ona gereksinim duyan” Ernest Barlach

Sanata olan yoğun ilgisi onu Ernest Barlach’ın bu deyişindeki ikinci gruptan çıkararak sanatçı kimliğini kazanmasına neden oldu ve resim çalışmalarına başladı. Çizgi ve renklerin dünyasıyla başlayan yoğun sanat serüvenini, üç boyuta taşıma güdüsüyle, seramik dersleri almaya başladı.

Uzun bir sürece ve özveriye dayanan çalışmalar sonucunda, araştırmacı ve titiz kişiliği ile edindiği, seramik sanatının olmazsa olmazı teknik bilgilerini, kendi atölyesinde, hem şamot, hem beyaz çamur üzerinde ustalıkla uygulamaya başladı. Çamurun, kendi iç dünyasına ışık tutması için sunduğu olanakları kullanırken, diğer yandan çalışmalarına ikinci eleman olarak gümüşü katmaya karar verdi. Ve seramikten arta kalan zamanlarını gümüş atelyelerinde gümüşün doğasını öğrenmeye ayırdı.

Michalangelo’nun “Estetik, gereksiz detayların ayıklanması ile elde edilir” cümlesini kendine destur edinen sanatçı, doğadaki ve günlük yaşantımızdaki formları yalın ve fonksiyonel bir şekle dönüştürerek bizlere aktarmaya çalışıyor.

SCHNEIDERTEMPEL Sanat Merkezi

Bankalar Cad. Felek Sk. No:1 Karaköy /İstanbul




Sergi ziyaret: Hafta içi her gün 10:30 – 17:00; Cumartesi: Kapalı; Pazar: 12:00-16:00

(Bankalar Cad. Karaköy istikametinden gelecek konuklar,kamondo merdivelerinden çıkıp sağdan ikinci sk,galata kulesi istikametinden gelecek konuklarımız;kuleden aşağı inen yolu kullanıp Avusturya hastanesinin arka sokağına ulaşabilirler..)