8 Mart 2013

KargART – The Saints of The New Age - Canlı Performans: Elif Süsler & Can Kazaz



The Saints of The New Age

Görsel-İşitsel Performans:  

Elif Süsler & Can Kazaz

12 Mart 2013, Salı, 20:30 – 22:00

The Saints of The New Age, 12 Mart Salı günü, 20.00’da sanat ve müzik severlerle KargArt’da buluşuyor. Tek gecelik bir sanat ve müzik etkinliği olarak düzenlenen The Saints of The New Age, yeni medya sanatının yerli ve yabancı genç örneklerini, müziğin genç yetenekleriyle bir araya getirerek, deneysel bir çalışma yapmalarına olanak sağlayan bir platformdur.

12 Mart akşamı gerçekleşecek etkinliğin bu ayki isimleri, son zamanlarda çeşitli yerleştirme ve video-animasyonlarıyla isminden söz ettiren Elif Süsler ve doğaçlama müziğin öne çıkan genç isimlerinden Can Kazaz. Gecede, Elif ve Can kısa sürede oluşturdukları ortak çalışmalarıyla, şeffaflık kavramını yeniden yorumlayacaklar. Şimdiye kadar görsel ve işitsel alanlarda kendi başlarına çalışan bu iki ismin, ilk kez bir arada yapacakları bir buçuk saatlik geceye özel performanslarında Elif, Tarafsız Masa’sında suyu ses ile birleştirirken Can, elektronik sesleri, şeffaflığın akışına göre yeniden üretmeyi deneyecek.

Elif Süsler, yüksek lisansını Sabancı Üniversitesi, Görsel Sanatlar programında tamamlamıştır. Çeşitli yurtiçi ve yurtdışı sergilerinde yer alan Süsler, en son Unesco Aschberg bursuyla National Museum of Contemporary Art, Güney Kore, Seul’da misafir sanatçı programına katılmıştır.

Can Kazaz, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Müzik Bölümü son sınıf öğrencisidir. Bestecilik çalışmalarının yanı sıra yerli ve yabancı çeşitli doğaçlama performansları için sahneye çıkmaktadır.