22 Mart 2013

İKSV — 13. İstanbul Bienali etkinlikleri 'Kamuya Hitap Etmek' ile devam ediyor


13. İstanbul Bienali etkinlikleri 
'Kamuya Hitap Etmek' 
ile devam ediyor

22-23 Mart 2013, Cuma-Cumartesi

13. İstanbul Bienali Kamusal Programı Kamusal Simya "Kamuya Hitap Etmek" başlıklı ikinci etkinlik ile devam ediyor. "Kamuya Hitap Etmek" kapsamında kamusal hitap ile özel alanda iktidar arasındaki ilişki, medyada ifade özgürlüğü ve kamusal alanda kentlilerin kendilerini
özgür ifade edebilecekleri alanların sürekliliği tartışılacak.

Kamuya Hitap Etmek

"Kamuya Hitap Etmek" başlığını taşıyan etkinlik, 22-23 Mart Cuma-Cumartesi tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi, Maçka Kampüsü, C101 Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Fulya Erdemci ve Dr. Andrea Phillips'in eşküratörlüğünde, Fırat Demir, Burak Fidan, Eren Erdem, Cevdet Erek, Adbusters Media Foundation, Robert Sember, Dan Hind, Lina Ben Mhenni'nin katılımıyla gerçekleştirilecek iki günlük etkinlikler dizisinde şu soruların cevapları aranacak:

Biz kentli-vatandaşlara nasıl hitap ediliyor? Siyasetçiler, üniversite profesörleri veya yayıncılar bize nasıl hitap ediyorlar, hangi hitap biçimlerini hangi sebeplerle kullanmayı seçiyorlar, bu hitap biçimleri hangi doğrultuda ortaya çıkıyor? Yeni medya teknikleri adı verilen ortamlar alternatif iletişim araçları sunabiliyor mu? Yoksa bu mecralar radikal bir bilgi ve iletişim dağılımı gerçekleştirdiklerini iddia etmelerine rağmen iktidarın sadece teknolojiye hâkim olanların elinde kalmasını sağlayarak mevcut hitap hiyerarşilerini sürekli kılmaya mı hizmet ediyorlar?

Ücretsiz gerçekleştirilecek etkinliğe katılmak isteyenler tarih bilgisiyle birlikte rezervasyon@iksv.org adresine e-posta gönderebilirler. (Etkinlikte İngilizce-Türkçe simültane tercüme olacaktır.)