16 Mart 2013

Çırağan Palace Kempinski — Dünya Saati için Geri Sayım Başladı


Çırağan Palace Kempinski

basın bülteni

23 Mart 2013, Cumartesi 20.30-21.30 arası Dünya Saati’ne Katılmaktan Mutluluk Duyuyoruz!

Çırağan Palace Kempinski İstanbul olarak Dünya Saati’ne (Earth Hour) katılıyoruz çünkü Dalai Lama’nın sözlerine içtenlikle inanıyoruz:

"Küresel ailemizi korumak ve geliştirmek, halkanın bizden daha zayıf üyelerini desteklemek ve hepimizin içinde yaşadığı çevreyle alakadar olmak, hem müşterek hem de ferdi sorumluluğumuzdur.”

Gezegeni korumak adına insanları birleştiren küresel bir hareket olan “Dünya Saati” ilk kez 31 Mart 2007 tarihinde gerçekleştirildi. WWF-Avusturalya, Sidneylilerden, iklim değişikliği eylemlerine destek vermelerini istedi. Bu ilk Dünya Saati eylemine 2,2 milyondan fazla kişi ve 2,000’den fazla kurum bir saat boyunca ışıklarını kapatarak destek oldu.

O tarihten bu yana her yıl Mart ayının sonuna yakın bir günde tekrarlanan Dünya Saati, küreselleşmiş toplumu sürdürülebilir bir dünya yaratma yolunda karşılaşılan zorlukların üstesinden gelip fırsatları değerlendirmek için cesaretlendirmeyi amaç ediniyor. Her yıl önceden belirlenen Dünya Saati gününde bu anlamlı küresel harekete katkıda bulunmak isteyen kişi ve kuruluşlar bir saat boyunca ışıklarını kapatıp içinde yaşadığımız gezegene, onu koruma ve kollama sözü veriyor.

Bu yıl 7. kez düzenlenen eylemde yine tüm dünya ışıklarını söndürür ya da azaltırken Çırağan Palace Kempinski İstanbul olarak biz de bu harekete memnuniyetle dahil oluyoruz.

23 Mart 2013, Cumartesi 20.30-21.30 saatleri arasında otelimizin personele ait bazı çalışma alanlarında ışıkları tamamen kapatıp ortak alanları loşlaştırarak Tabiat Ana’nın korunması yolunda gösterilecek hassasiyet ve saygı zincirinin bir parçası olacağız.

Saygılarımızla,

(Mrs.) Çiler İlhan
Halkla İlişkiler Müdürü
Public Relations Manager
Çırağan Palace Kempinski Istanbul
Çırağan Cad. 32 · Beşiktaş 34349 · Istanbul · Turkey
Tel +90 212 259 03 73 Fax: +90 212 259 03 72