30 Mart 2013

AYŞE Takı Galerisi - DAUVIT ALEXANDER - I AM IRON MAN


DAUVIT ALEXANDER

I AM IRON MAN

TAKI SERGİSİ

01 – 20 Nisan 2013

basın bülteni

Ayşe Takı Galerisi, İskoç  sanatçı Dauvit Alexander’in ilk kişisel sergisini açmaktan kıvanç duyar.

Çoğunluk takı ile ilintisi olmayan malzemelerin kullanıldığı — dikiş makinası iğnelerinden kolyeler, somunlardan küpeler ve  çelik cetvetlerden bilezikler —  bu serginin kapsamında Dauvit,  simyacı sihiri ile paslanmış hurda parçalarını gümüşe, altına ve değerli taşlara kaynaştırıp, sokaktaki değersiz bir şeyden güzelim, takılası mücevher yapıyor.

Dauvit çalışırken çöplük, inşaat, metruk fabrikalar ve paslanmış çeliğin bulunabileceği her yere gider.. Çalışmaları, çocukluk anıları olan o azman çelik fabrikalarındaki ateşin gün boyunca püskürmesinden kaynaklanıyor. Çocukluğunun büyük bölümü bunlarla geçti. Onlar sessizleşince, bir endüstri öldü. Dauvit’in bu malzemeyi yenileme arayışı, insanların buna taze bir bakışla bakmalarını ve onun neler yapabileceğini göstermek.

Dauvit’in çalışmaları bir çok çağdaş mücevher kitaplarında yer aldı. Sınırları zorlayarak mümkün olanı, neyin takılabileceğini bulmaya çalışırken, geçmişin mücevherlerini de göz ardı etmiyor. Şu anda çalışmaları Teksas’ta Metal Museum, San Fancisco’da Velvet da Vinci’ de yer alırken, Wales’ deki Llantarnam Grance Arts Centre ile iş bağıntısını sürdürmektedir.

Mutlak görülmeye değer sergi  20 Nisan’a kadar sürecektir.



press release

Dauvit Alexander

I AM IRON MAN

2nd April > 20th April 2013

Ayse Taki Galerisi is pleased to announce the FIRST solo show of jewellery by Scottish jeweller, Dauvit Alexander.

Using materials not usually associated with jewellery – this show will present pendants made from sewing-machine needles, earrings made from bolt-heads and bangles made from steel rulers – Dauvit works his alchemical magic on these bits of rusty junk, joining them to silver, gold and precious stones, making something worthless from the street into something beautiful you would want to wear.

He works by visiting rubbish dumps, building sites, derelict factories and anywhere that rusted iron is to be found. His work derives from his childhood memories of the enormous steelworks which burned and blasted all day and night for most of his childhood. When they fell silent, an industry had died. Dauvit seeks to renew this material by making people take a fresh look at what it is and what it can do.

Dauvit's work has featured in many books on contemporary jewellery and he is always seeking to push the boundaries of what is possible and what can be worn but keeping one eye firmly fixed on the jewellery of the past. He currently has work in the Metal Museum in Texas, Velvet da Vinci in San Francisco, as well as having a working relationship with Llantarnam Grance Arts Centre in Wales.



AYŞE TAKI GALERİSİ

Şakayık Sok. (45/7) 53 Tuna Palas Daire: 1, Teşvikiye, İstanbul

Tel: +90 212 343 21 54