3 Mart 2013

ASFALT ART GALLERY – DADA CINEMA - VIDEO ART



DADA CINEMA

Dada Sineması’ndan Video Sanatı’na

5 Mart - 5 Nisan, 2013

basın bülteni

Asfalt Art Gallery, 5 Mart - 5 Nisan, 2013 tarihleri arasında günümüz video sanatına öncülük eden ilk deneysel çalışmalar olan DADA SİNEMA’sından örneklerin izleneceği bir sergiye evsahipliği yapıyor. Film gösterimleri dışında sanatçıların hareketli görüntüyü kullandıkları 20. yüzyılın başlarından günümüz dijital teknolojilerin olanaklarına, Dada Sineması’ndan Video Sanatı’na başlıklı bir söyleşi de sergiye eşlik ediyor.

Film kamerası icat edildiğinden beri hareketli görüntüler her zaman sanatçıların ilgisini çekmiştir. Hareketli görüntünün sanatçıları neden bu kadar çok etkilediği birçok şekilde anlatılabilir. Ortak olan nokta, sanatçının içinde yaşadığı dönemin popüler kültürünün en güçlü araçları olan sinema, televizyon ve video teknolojisine verdiği karşılıktır. Teknik gelişmeler ve yeni araçlar, sanatçının içinde bulunduğu özellikli sanat çevresini kırarak sanatı popüler kültüre yaklaştırıp, kendisine de gerçek hayatın sosyal ve politik meselelerine daha yakından bakma olanağı sağlamıştır.

Günümüzde en güçlü evrensel iletişim ve sanat mecralarından biri dijital videodur. 20. yüzyılın başlarında hareketli görüntünün sanat alanında kullanılmasıyla başlayan Video sanatının deneysel Dada Sineması ile ilişkisi ve tarihsel gelişimini ele alan bu etkinlik, Bu bağlamda gündeme getirilmesi ile bir ilk niteliği taşımaktadır.

ASFALT ART GALLERY

Bahariye Cad. Canan Sok. Azeri Apt. No: 51 Kat: -1 Kadıköy / İstanbul

Tel: +90 216 418 08 06