3 Mart 2013

İKSV - Sanat Yazarlığı Atölyesi katılımcılarını bekliyor - süre uzatıldı


Sanat Yazarlığı Atölyesi 

SON BAŞVURU TARİHİ 

8 MART 2013 TARİHİNE UZATILDI

13. İstanbul Bienali kapsamında gerçekleştirilen Sanat Yazarlığı Atölyesi, sanatsal ve küratöryel projeler üzerine eleştirel metin geliştirme temeline odaklanacak.

13. İstanbul Bienali küratörü Fulya Erdemci ve 13. İstanbul Bienali Kamusal Programı eşküratörü Dr. Andrea Philips'in kolaylaştırıcılığında düzenlenecek atölyede katılımcılar bienalin küratöryel ekibiyle birlikte çalışarak yeni metinler geliştirecek. Bu metinler bienal öncesi ve süresince çevrimiçi bir platformda yayımlanacak.

Sanat Yazarlığı atölyeleri 13. İstanbul Bienali Kamusal Programı etkinliklerine paralel olarak 2013 yılı boyunca toplam dört kez düzenlenecek.

Atölye Tarihleri

24 Mart 2013, Pazar
12 Mayıs 2013, Pazar
16 Eylül 2013, Pazartesi
3 Kasım 2013, Pazar

Katılım Koşulları

Sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilecek atölyelere katılım ücretsizdir. Katılımcılar açık çağrıya başvuranlar arasından bienalin küratöryel ekibi tarafından belirlenecektir. Katılmaya hak kazananlardan oturumlara devamlılık göstermeleri beklenmektedir. Atölyelere katılmak için aşağıdaki dokümanları en geç 28 Şubat 2013 tarihine dek bienal ofisine (artwriting.biennial@iksv.org) göndermenizi rica ederiz:

· son dönemde gezdiğiniz bir serginin eleştirisi (en fazla 1000 kelime),
· kısa özgeçmiş,
· programa neden katılmak istediğinizi açıklayan ve güncel sanata duyduğunuz ilgiyi bienalin kavramsal çerçevesiyle ilişkilendirerek özetleyen bir yazı (en fazla 500 kelime).