26 Şubat 2013

Galeri NON – ASLI ÇAVUŞOĞLU – Üç Perdelik Cinayet / Murder in Three Acts



ASLI ÇAVUŞOĞLU

Üç Perdelik Cinayet / Murder in Three Acts

Açılış / Opening:  March 1 Mart, 18:00

1 Mart – 24 Nisan 2013

basın bülteni

NON, Aslı Çavuşoğlu'nun 2012'de Frieze Sanat Fuarı'nda Frieze Projects çerçevesinde prova edilip, filme alınan üç bölümlük polisiye dizi Üç Perdelik Cinayet projesini delilleriyle birlikte sunar.

Projenin ilk aşaması, Frieze Sanat Fuarı’nın izleyicilerine açık, gerçek zamanlı bir film çekimi performansı olarak kurgulandı. Profesyonel bir çekim ekibiyle, toplamda üç bölümden oluşan Üç Perdelik Cinayet’in her gün bir bölümü çekildi. Film seti işlevini gören fuar standı ikiye bölündü: suça karışmış sanat yapıtlarının bulunduğu düzmece bir sanat mekânı ve bu objelerin kanıt olarak incelendiği bir adli tıp laboratuvarı.

Üç Perdelik Cinayet projesi, polisiye dizilerin yöntem ve jargonunu kullanarak adli tıp uzmanları ve sanat profesyonellerini 'gerçeği' fiziksel bulgularla tanımlamaları üzerinden karşılaştırıyor. Proje, bu iki pratiği mukayese ederek, bir hikayenin uzmanlık çerçevesinde kurgulanıp meşrulaştırılmasının altını çizmeyi amaçlıyor. Projenin Frieze’de gerçekleştikten sonra NON’da bir sergiye dönüşmesi, bir objenin yorum ve analiz aracılığıyla okunabilir bir metne dönüşmesiyle paralellik kurmayı hedefliyor.


press release

March 1 - April 13, 2013

NON presents Aslı Çavuşoğlu's Murder in Three Acts, a scripted crime drama rehearsed, performed, and filmed during Frieze Art Fair 2012 in the framework of Frieze Projects.

The first stage of the work, executed by a professional crew of actors and producers, was structured as a real-time performance, viewable by visitors to the fair. Consisting of three episodes, Murder in Three Acts was filmed as one episode per day. The art-fair booth that served as the set for Murder in Three Acts was separated into two parts: a pseudo art space where the exhibited art works were involved in the crime and an ad-hoc forensics lab where these objects were examined as pieces of evidence.


Galeri NON

İstiklal Caddesi Mısır Apt. 163/4, Beyoğlu 34430 Istanbul